Connect with us

Esports Nàutics

LO RIU DÓNA LA VICTÒRIA AL FEMENÍ DE MATARÓ

L’equip absolut femení segueix al capdavant de la classificatòria, a falta de tres regates per acabar la lliga.

Diumenge passat Flix va acollir la tercera regata de la lliga catalana de llagut. Mataró es va presentar amb les seves quatre tripulacions adultes de veterans i absoluts. Les cronometrades, de 1500 metres en els absoluts i 1000 metres pels equips veterans, van decidir la posició que ocuparien a les regates els equips mataronins. El veterà masculí va fer un bon temps, classificant-se cinquens per poca diferència amb els quarts, pel que passaven a disputar la final B. Els van seguir l’equip absolut femení, que obria la crono d’aquesta categoria. Les mataronines van lluitar per obtenir un bon temps i poder classificar-se per la regata de final A, i així ho van fer. L’equip veterà femení va fer una bona crono, quedant setenes i per tant classificant-se a la final B. I per últim l’absolut masculí, que va consolidar la seva classificació per la final B, a pocs segons del cinquè classificat.

Ja a la regata, la pressió requeia en l’equip absolut femení, que per tal de mantenir el lideratge de la lliga havia de superar a les seves contrincants més fortes, Rem Badalona i Flix. En una regata creuada, amb una ciavoga més de l’habitual i on el medi no ajuda a que la barca llisqui, les mataronines van imposar-se als altres clubs, i a partir del tercer llarg es van desmarcar. Amb unes ciavogues molt ajustades que els donaven segons d’avantatge a cada gir, el sènior femení va guanyar la regata amb una amplia avantatge de quasi 6 segons de les noies de Badalona, 13 de les de Flix i 41 de les noies de Premià. Aquesta victòria els manté en primera posició, però només a un punt de les segones, Badalona, i dos de Flix.

L’absolut masculí, va mantenir la sisena posició en la regata, no deixant-se superar per els equips de Badalona que van quedar a més de 10 segons de distància dels nois de Mataró. Sembla que a cada regata que fan i amb nou timoner liderant l’equip, aconsegueixen reduir aquestes centèsimes que els fa acostar cada vegada més a una possible final A en la categoria més competitiva de la lliga.

Pel que fa als equips veterans, tots dos van aconseguir una tercera posició en les seves respectives finals, i així segueixen sumant punts en aquesta lliga.

Diumenge vinent, la quarta regata de la lliga se celebra a Mataró, a la platja de Ponent. Es preveu que hi haurà onatge, pel que els equips de la ciutat hauran de demostrar la seva tècnica per aconseguir bons resultats a casa.

 

Autor fotografia: Núria Gabernet (imatges de l’equip absolut femení durant la regata de Flix i en el moment d’arribar a la meta).

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Esports Nàutics