Connect with us

Futbol

Marta Torrejón i Ona Batlle, campiones de la Champions League!

La de Mataró i la de Vilassar de Mar van conquistar el títol europeu, el quart del curs després de Supercopa, Lliga i Copa de la Reina

Marta Torrejón Moya (Mataró, 27 de febrer de 1990) i Ona Batlle (Vilassar de Mar, Barcelona, 10 de juny de 1999) han tancat la temporada perfecta amb el FC Barcelona. La veterana jugadora, Marta Torrejón, que defensa la samarreta del Barça des de 2013 i la nouvinguda a l’entitat blaugrana, Ona Batlle, han conquistat aquest curs tots els títols possibles: Supercopa d’Espanya, Lliga, Copa de la Reina i la sempre anhelada Champions League.

Marta Torrejón amb l’anhelada Champions League

És la primera vegada tant per Marta Torrejón, que va començar a jugar a futbol en els Salesians de Mataró, com per Ona Batlle, que es va iniciar al’Escoleta de la UE Vilassar de Mar, que aconsegueixen una gesta d’aquest calibre, el pòquer.

Tant per a la mataronina, que té contracte fins a 2025, com per a la vilassarenca, que ha aterrat enguany al Johan Cruyff procedent del Manchester United, serà una temporada inoblidable.

Temporada de somni per a Ona Batlle

Sí, perquè el FC Barcelona ha estat una veritable piconadora. Uns números de llegenda: 46 partits, 43 victòries (93,3%), 2 empats i 1 derrota —Chelsea, a la semifinal, anada, de la Champions League—. A més, la producció ofensiva és superior a la de la passada temporada 2022-23 (3,93 gols per partit —173 dianes en 44 duels—) en elevar-se ara fins a una mitjana de 4,46 punts per partit (203 gols en 46 partits). I si la passada temporada l’equip va encadenar 22 victòries consecutives, en la present, també ho ha aconseguit.

El fermall d’or va ser la final de la Champions League celebrada a Bilbao davant la ‘bèstia negra’ del Barça, l’Olympique de Lió, que havia derrotat les blaugranes en les finals de 2018 i 2022. La de Bilbao era la quarta final consecutiva de les blaugranes, la cinquena en sis anys.

Aquesta vegada les de Jonatan Giráldez es van treure aquelles dues espines amb un partit meravellós al Nuevo San Mamés vestit de blaugrana. Una afició que va acompanyar la històrica victòria al Barça que va derrotar per 2-0 les franceses amb els gols d’Aitana i Alèxia.

En el segon gol, la intervenció d’Ona Batlle, que va sortir a la segona part, va ser essencial perquè la pilota acabés dins de la porteria en el tram final del partit.

Amb aquest títol, el palmarès de Marta Torrejón, que no va poder disputar cap minut de la gran final, s’engrandeix: tres Champions League, vuit lligues, onze Copes de la Reina i quatre Supercopes.

Ona Batlle, per la seva part, no ha pogut començar millor el seu periple amb el Barça, un pòquer que arriba després del títol de campiona del món l’any passat amb la selecció espanyola.