Connect with us

Atletisme

Martina Martínez Serra, campiona de Catalunya d’atletisme

Malgrat exporta talent

Si bé resideix a Palafolls, la vida de Martina (nascuda el 22 de gener de 2003) ha transcorregut majoritàriament a Malgrat, on va cursar els seus estudis. Primer a l’Escola Fonlladosa i després al l’Institut Públic Ramon Turró. Els seus pares també treballen a Malgrat, sent a més el seu progenitor l’actual president d’un dels dos clubs de futbol del municipi, el CE Olímpic de Malgrat.

Des de molt petita, la Martina es va sentir atreta per l’atletisme, començant amb nou anys en el CA Malgrat, sent la seva entrenadora l’Àngels Guitart, persona clau en la seva vida esportiva. Havia de portar-ho en els gens perquè en el primer campionat de Catalunya de la seva edat ja va guanyar la prova de longitud i va quedar tercera en salt d’alçada.

A causa de la dimensió del CA Malgrat, la Martina no podia competir en proves de relleus per equips i això la va portar a fitxar pel club d’atletisme Sant Just Desvern, això sí, sempre sota la supervisió de l’Àngels Guitart. Destacava tant en els campionats de Catalunya que en 2020 la va incorporar a la seva disciplina l’FC Barcelona, on va aconseguir el rècord de Catalunya i d’Espanya de 4×400 de pista c oberta. Després de provar moltes proves de l’atletisme (combinades), es va especialitzar en tanques i. Per millorar en aquesta disciplina es va posar en mans de l’entrenador Luis Sevillano.

Sens dubte, estem parlant d’una de les millors atletes catalanes sub 20. L’any passat va rebre ofertes de cinc universitats dels Estats Units interessades a becar- la perquè hi curses els seus estudis mentre formava part de l’equip d’atletisme. Després de diverses entrevistes, la Martina es va decidir per la Universitat de Lindenwood de Saint Charles, a l’estat de Missouri, on va arribar el mes de gener passat per començar la carrera de criminologia, que durarà quatre anys… Gaudeix d’una beca completa (estudis, manutenció i allotjament).

L’atleta del FC Barcelona ha estat becada per la universitat americana de Lindenwood (Missouri), on estudia criminologia i competeix amb el seu equip d’atletisme

Ja ha pogut participar en les seves primeres competicions contra altres universitats. Una experiència enriquidora que únicament té l’inconvenient de la distància… i estar allunyada dels seus pares i el seu germà. Mentre va adaptant- se a la seva nova vida, la Martina intenta parlar cada dia amb ells a través de videoconferència. Té per davant un bonic repte que afronta amb maduresa i amb la il·lusió del primer dia que va començar a fer atletisme a les pistes del CA Malgrat.

More in Atletisme