Connect with us

Calella

Marxa de resistència: La Llopa es fa gran

Calella Marxa va tornar a organitzar aquesta prova (una llarga de 54 km i una curta de 35 km) que uneix esport i naturalesa

L’Associació Calella-Marxa, adscrita a la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), s’ha convertit per dret propi en una de les entitats més vives, actives i presents en la vida de Calella. Els seus més de 300 membres són tot un exemple de vitalitat, compromís i passió pel seu poble i la naturalesa.

Amb aquest esperit participen durant tot l’any en activitats i excursions i, a més, organitzen esdeveniments esportius d’envergadura com La Minerva i La Llopa. Aquesta última es va celebrar a l’octubre amb un gran èxit de participants. La Marxa de Resistència “La Llopa” i la Marxa “La Llopa Petita” són proves no competitives de resistència per camins de muntanya, de caràcter individual que formen part del calendari de la FEEC i que tenen per objectiu efectuar el seus recorreguts en menys de 15 hores i 9 hores, respectivament.

La marxa llarga és de 54 quilòmetres i s’ha de fer en menys de 15 hores

Aquestes proves són obertes a tothom, tant a persones sòcies d’entitats excursionistes amb llicència federativa en vigor, com a altres persones que no en disposin. Enguany han participat en la vuitena edició de la marxa llarga de 54 quilòmetres, 120 persones i en la marxa curta de 35 quilòmetres, que era la setena edició, 124. En total, 240 persones. Amb sortida i arribada al costat del Monument a la Sardana del passeig Manuel Puigvert (Passeig de Mar), la prova va permetre als participants gaudir d’un recorregut fantàstic pels llocs més emblemàtics de Calella, com El Far i els seus voltants, i també del Parc del Montnegre i el Corredor. No pot obviar-se que la marxa era exigent físicament, ja que van haver de pujar fins al Turó Gros, a 766 metres per sobre del nivell de la mar.

Cristau Villegas en homes i Montserrat Gràcia en dones, van ser els primers en completar la distància llarga (desnivell acumulat de 4.428 metres) i Jaume Fontrodona en homes i Fau Namri en dones els primers en creuar la línia d’arribada de la prova curta, que va tenir 2.676 metres de desnivell.

El millor de les dues proves són els bells paratges del Montnegre i Calella
Els voluntaris de Calella Marxa són l’ànima de la prova

Els participants van estar en tot moment acompanyats per la legió de voluntaris de Calella Marxa, que van disposar de set punts de control al llarg del recorregut, així com cinc avituallaments, dos punts d’aigua, i servei mèdic en cas de necessitat.

Com afirma Martí Barrera, president de Calella Marxa: “Participar en una marxa de resistència és una experiència fascinant: conèixer nova gent, nous indrets, sentir i compartir un gran esforç durant moltes hores, conèixer el nostre cos, la nostra energia, les nostres possibilitats… és una magnífica oportunitat per passar-s’ho bé”.

Per tant, un any més, objectiu assolit.

Fotos de Joan Maria Arenaza / Xavier Capdevila

More in Calella