Connect with us

Entitats

Mataró, ciutat de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual

Diumenge 15 de maig es van celebrar a Mataró quatre campionats de Catalunya i un Torneig Open per a persones amb discapacitat intel·lectual. Les disciplines que es van poder veure van ser gimnàstica artística i rítmica, pàdel, tennis, futbol-7 i el Torneig Open de bàsquet que van portar prop de 400 esportistes i les seves famílies a la capital del Maresme.

La regidora d’Esports, Bea Delgado; el gerent de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Federació ACELL), José Manel Algeciras; la presidenta del Club FEM, Dèlia Pont; i el president de l’Associació Esportiva Laia l’Arquera, Josep Batlle, van protagonitzar una roda de premsa a la Nau Gaudí per presentar els campionats de Catalunya que es van celebrar a Mataró i que van ser els següents:

  • XXV CAMPIONAT DE CATALUNYA DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA I RÍTMICA, al Poliesportiu Municipal del Carrer d’Euskadi.
  • I CAMPIONAT DE CATALUNYA DE FUTBOL 7 al Camp Municipal del Pla d’en Boet.
  • XIV CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TENNIS al Centre Atlètic Laietània.
  • I CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PÀDEL al Club Tennis Mataró.
  • TORNEIG OPEN DE BÀSQUET d’exhibició al Poliesportiu Municipal Eusebi Millán.

Per primer cop s’ha disputat un Campionat d’àmbit català en les disciplines de pàdel i Futbol 7, que han compartit cartell amb altres campionats històrics com el catorzè Campionat de Catalunya de tennis o els vint-i-cinquens Campionats de Catalunya de Gimnàstica Artística i Rítmica. També s’ha disputat un Torneig Open de Bàsquet, amb la participació de 12 equips.

Prop de 400 esportistes i les seves famílies van participar en quatre campionats de Catalunya i un torneig Open

Aquesta iniciativa s’inclou en la prioritat número 15 del Pla de Mandat 2019- 2023 per a fomentar la pràctica d’esport i les activitats de lleure, en concret al projecte adreçat a l’esport per a les persones amb altres capacitats. La visualització i promoció de l’esport adaptat és un objectiu a nivell de ciutat per tal d’incorporar una mirada inclusiva en l’esport i potenciar l’esport per a tothom i les iniciatives que hi treballin.

Balanç positiu. La regidora d’Esports, Beatriz Delgado, va valorar la jornada com a molt positiva ja que tot s’ha desenvolupat sense problemes tot i que hi ha aspectes a millorar per a properes vegades. Per la seva banda, el gerent de la Federació ACELL, José Manel Algeciras, va indicar que va ser una jornada fantàstica, “una demostració de les ganes que tenien els nostres esportistes de tornar a competir”.

La jornada va acabar amb el lliurement de guardons per als campions. A nivell mataroní destacar els trofeus aconseguits pel Futbol 7 Arquera Mataró i pel club FEM Unió Esportiva Mataró, campions en bàsquet.

More in Entitats