Connect with us

Esport Escolar

Mataró inicia un nou curs de Jocs Escolars amb la participació de 1300 alumnes

El 28 d’octubre s’han iniciat els Jocs Escolars del curs 2023-2024 de l’Ajuntament de Mataró, un programa esportiu on enguany hi participaran 1.300 alumnes de 32 escoles, tres entitats esportives, una entitat social i quatre equips en les modalitat de futbol sala de la comarca.

Aquests infants i joves es reparteixen en 135 equips des de les categories de prebenjamí a juvenil. Cada dissabte al matí, omplen pistes escolars i municipals per jugar a futbol sala, bàsquet, handbol, hoquei, voleibol i també atletisme.

Si ara a l’octubre s’inicien els partits d’esports d’equip, més endavant és el torn de la competició individual en les modalitat d’escacs, judo, natació i patinatge que el curs passat va comptar amb 500 alumnes.

Entres els valors i l’aprenentatge que comporta aquest programa d’esports en edat escolar impulsat per l’Ajuntament de Mataró hi ha els de l’amistat, la solidaritat, la vida sana, l’esforç, el compromís, la formació, tots ells tan importants en la vida diària i per formar-se en el camí cap a la vida adulta.

En aquest aprenentatge de valors hi tenen un paper important els Tutors de Joc, que fan de jutges de les competicions però també formen en la pràctica setmanal als joves en temes relacionats amb les regles de cada esport.

A més dels valors que aconsegueixen els joves, els Jocs Escolars tenen com a objectius que la població escolar gaudeixi d’una oferta de pràctica esportiva suficient en quantitat, qualitat i diversitat així com mantenir i augmentar l’hàbit de practicar l’esport de manera continuada promocionant la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber perdre i guanyar.

Ironkids, una aproximació a les curses

Una setmana abans de l’inici dels Jocs Escolars, es va celebrar l’Ironkids al Parc Central de Mataró. El 21 d’octubre hi van participar més de 600 infants d’11 centres educatius de Mataró i que englobaven participants de P5 fins a 4t d’ESO, corrent distàncies des dels 250 m, els més menuts, fins a 1.000 m els més grans. Un matí esportiu on el més important és participar i passar-ho bé.

More in Esport Escolar