Connect with us

Ciclisme

Mataró, amb la Vuelta Ciclista a Espanya

Per primera vegada a la història, la capital del Maresme va acollir la sortida d’una etapa de la prestigiosa competició ciclista

Mataró va acollir diumenge 27 d’agost, per primera vegada a la història, la sortida d’una etapa de La Vuelta Ciclista a España.

La 2a etapa va sortit del Port de Mataró sota la pluja uns minuts més tard de les 12.45 h, l’hora inicialment prevista (12.45 h), en un recorregut neutralitzat que va passar per diferents carrers de la ciutat. L’alcalde de Mataró, David Bote, va tallar la cinta de sortida, acompanyat de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres autoritats, entre ells el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé; el cap de l’oposició al Govern de la Generalitat, Salvador Illa; la gerent del Port de Mataró, Margarita Diez; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, i altres membres del consistori.

David Bote, alcalde de Mataró, afirma que “amb la Vuelta a Espanya, potenciem encara més la imatge de la ciutat”

Unes 600 persones al Port de Mataró i unes 2.000 més en els diferents carrers i places de la ciutat van veure de prop ciclistes de talla mundial, com el belga Remco Evenepoel, guanyador de La Vuelta 2022, l’eslovè Primoz Roglic, el danès Jonas Vingegaard, o els espanyols Enric Mas i Juan Ayuso.

Després de sortir del Port de Mataró el recorregut va continuar pel passeig Marítim, l’avinguda del Port, l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, la ronda de Miguel de Cervantes, la ronda d’Alfons X El Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i la carretera d’Argentona (C-1415c).

Més de 600 persones al Port de Mataró, i milers als carrers de la ciutat, van viure en directe l’espectacular carrera

La sortida llançada, on els ciclistes van començar la carrera cronometrada, va tenir lloc quan van arribar a la zona del Sorrall. El dispositiu de seguretat activat per l’Ajuntament amb motiu de La Vuelta va mobilitzar 88 persones entre controladors i policies locals, que han gestionat les afectacions al trànsit i han donat suport a Mossos d’Esquadra.

A més, personal de diferents serveis municipals –Esports, Protecció Civil, Espais Públics, entre altres– també van col·laborar amb l’organització de l’esdeveniment. L’alcalde de Mataró, David Bote , va reivindicar la “presència històrica” del ciclisme a la ciutat i va assegurar que està compromesa amb els esdeveniments esportius: “Ja hem estat moltes vegades sortida de la Volta a Catalunya, i amb la Vuelta a Espanya, potenciem encara més la imatge de la ciutat. La Vuelta permet promocionar Mataró al món”.

Fotos d’Albert Canalejo (Ajuntament de Mataró)

More in Ciclisme