Connect with us

Bàsquet

La gran acció solidària de la UE Mataró a l’Índia

Quatre entrenadors del club van viatjar a Anantapur per crear una escola de bàsquet juntament amb l’Associació Egala

Un dels clubs de bàsquet més importants de Catalunya (és el que més equips i llicències té), la Unió Esportiva Mataró, ha posat en marxa una iniciativa solidària conjuntament amb l’Associació Egala de Barcelona per tal de crear l’escola de bàsquet del la UE Mataró a l’Índia.

L’objectiu d’aquesta gran acció solidària és promoure l’esport com a eina per a la integració social i la igualtat de gènere així com ajudar i ensenyar la gent amb menys recursos. D’aquesta manera, quatre entrenadors voluntaris del club (Marina Subirats, Xavi Martín, Marc Fornés i Víctor Pi), van viatjar el passat mes de juliol fins a Anantapur (l’Índia) perquè l’escola de bàsquet de la UE Mataró fos una realitat. Es van establir al centre educatiu SSBN d’aquesta població.

Els quatre tècnics de la UE Mataró

Van ser dues setmanes de treball molt intens per part dels tècnics on van estar entrenant a l’escola matí i tarda per tal d’establir una metodologia d’aprenentatge. Aquesta metodologia estava enfocada tant pels jugadors i jugadores com per als entrenadors locals ja que aquests últims, rebent la formació i l’entrenament adequat, poden aplicar els diferents conceptes que es van treballant com: planificar les sessions, ensenyar exercicis que puguin realitzar durant l’any, compartir experiències i resoldre els diferents dubtes que els hi puguin sorgir.

L’expedició maresmenca va sortir de Barcelona amb nombrós material esportiu, com pilotes de bàsquet, samarretes, pantalons, mitjons, que es van donar als nois i noies de l’escola per poder entrenar. A més d’aquesta tasca educativa i formadora, els entrenadors de l’entitat mataronina van fer visites diàries als centres de la Fundació Vicente Ferrer on es duen a terme diferents projectes solidaris per tal de millorar el nivell de vida a zones rurals.

L’esport com a eina d’integració social

També cal destacar que, a banda de la tasca desenvolupada a l’escola SSBN d’Anantapur, els quatre entrenadors de la UE Mataró van realitzar entrenaments a diferents escoles rurals de la mateixa zona per tal de donar a conèixer el bàsquet i promoure l’esport. “Estem molt contents de formar part d’aquesta iniciativa solidària on, a través de la força de l’esport, es promouen diferents valors com la integració, el respecte, la diversitat i l’esforç entre molts d’altres”, explica Joan Pi, president de la UE Mataró que promet tornar molt aviat a l’Índia per continuar fent créixer l’escola de bàsquet.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Bàsquet