Connect with us

Vela

El CN El Balís brilla amb una nova edició de la MedSailing

Un mar de veles va inundar el Club Nàutic El Balís, entre el 15 i el 18 de febrer, amb la celebració de la gran regata internacional MedSailing, que va aplegar els millors regatistes continentals d’edat juvenil en vaixells de vela lleugera de dos tripulants.

La MedSailing 2024 s’ha convertit en una de les grans referències mundials de la classe 29er. Va ser la pionera en el circuit 29er Eurocup i és la rampa de sortida de les classes olímpiques 49er i FX. És per això que enguany des del Club Nàutic El Balís s’ha fet un pas més i ha incorporat una Open Sèries per a la classe 49erFX, just després de la MedSailing.

En l’edició d’aquest any de 29er han participat un total de 117 tripulacions procedents de 17 països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, el Brasil, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Noruega, Països Baixos, Polònia, República Txeca, Suïssa i Suècia.

L’aposta per les tripulacions joves ha estat així des de l’inici i l’evolució cap als skiffs es consolida amb la incorporació dels 49erFX e. Anteriorment la MedSailing va comptar també amb les flotes de Europe i 420.

El club del Maresme ja va ser seu fa dos estius del Campionat del Món de 29er, amb el que és sens dubte un dels llocs marcats en el calendari d’aquesta classe. Parlant estrictament de la competició d’enguany, la tripulació hongaresa formada per Soma Kis-Szölgyémi i András Juhász va revalidar in extremis el títol de la MedSailing.

La segona posició va ser per als italians Giuseppe Montesano i Enrico Coslovich i tercers els polonesos Ewa Lewandowska i Krysztof Krolik.

Kis-Szölgyémi i Juhász partien com uns dels grans favorits i van saber confirmar el seu distintiu en l’última i única prova que es va celebrar en la Sèrie Final. Les canàries Inés Martín-Urda i Natalia Méndez va ser la millor tripulació espanyola, acabant la MedSailing en el lloc 40.

El CN El Balís continua demostrant la seva gran capacitat organitzativa any rere any, un fet que li ha convertit en tota una referència de prestigi i qualitat ja no solament a l’estat espanyol, sobretot internacionalment.

Fotos de Laura Carrau i Alfredo Llobet

More in Vela