Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

MontalTrail, esport en estat pur

Organitzada per l’Associació Excursionista Montaltrek, va transcórrer pels corriols dels Tres Turons de Sant Vicenç de Montalt i va reunir 230 corredors

El passat diumenge 30 d’abril es va celebrar la 4a edició de la Montaltrail. Una cursa de muntanya que es disputa cada any pels corriols dels Tres Turons de Sant Vicenç de Montalt i que està organitzada per l’Associació Excursionista Montaltrek de la mateixa població. En aquesta ocasió s’hi van inscriure 230 corredors repartits en les diferents modalitats, les dos distàncies clàssiques (“la llarga” de 22 Km i 1.250 m de desnivell positiu i “la curta” de 14 Km i 700 m de desnivell positiu) i la gran novetat d’aquest any (“la Kids”) on els nens de 5 a 14 anys es van sumar a la gran festa del trail de Sant Vicenç de Montalt.

Des de l’organització agraeixen la col·laboració de les AMPES de les dues escoles del municipi que van ser partícips del gran èxit de “la Kids”. En aquest sentit, Montaltrek es compromet a potenciar i promocionar encara més el trail entre els més joves. A més, aquest any es va comptar amb la col·laboració d’un grup d’estudiants de 3r curs de l’ESO de l’Institut de Sant Vicenç.

Aquest grup va ajudar a marcar el recorregut de la cursa el dissabte dia 29 i el mateix dia de la cursa es van situar en els punts clau de “la Kids”.

Els participants d’aquesta edició han pogut gaudir d’un excel·lent recorregut exigent, amb diferents trams on es compaginava zones corribles amb zones de corriols més tècniques, destacant l’últim tram de les dues distàncies per on els corredors havien de fer un últim esforç en una zona habilitada amb cordes. Finalment els corredors van gaudir del punt neuràlgic de la cursa instal·lat a la zona esportiva del municipi.

Com és habitual, els alumnes de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna van ser els encarregats del servei de fisioteràpia de la cursa. Per altra banda, a les 11:30 va tenir lloc l’entrega de medalles per les diferents categories i la novetat de l’entrega d’un pernil al grup de runners inscrit més nombrós, que en aquest cas van ser els Lluïsos de Mataró.

Aquest any s’ha destinat 1€ de cada inscripció a KMS XL LUPUS, un projecte que té dos objectius: la difusió i la recaptació de diners per a la investigació de la malaltia del lupus a través de la pràctica esportiva. Finalment, des de Montaltrek agraeixen profundament la col·laboració de tots els voluntaris que van fer que els diferents participants gaudissin moltíssim d’aquesta edició.

Fotos: Grup fotogràfic de SVM / Joan Izquierdo

More in Curses de muntanya i Muntanyisme