Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Vilatrail 2023, un 10 en la seva novena edició

La plaça de la Vila de Vilassar de Dalt va matinar i es va vestir amb les seves millors gales per celebrar una de les proves esportives i socials més emblemàtiques i populars del municipi: la Vilatrail, una carrera feta de corredors per a corredors que ja ha arribat a la seva novena edició. La de 2024, que serà la desena, promet ser inoblidable.

L’any passat hi van participar uns 600 corredors aproximadament entre les dues distàncies, una més curta de 12 quilòmetres i la més llarga, de 21 quilòmetres. En la present edició la gran novetat va ser que hi havia una classificació per parelles amb la finalitat de potenciar el treball en equip, la solidaritat i l’esforç comú. En aquesta modalitat s’hi van apuntar vint binomis.

Una setmana abans de la celebració de la Vilatrail, el diumenge 16 d’abril, ja s’havien esgotat les inscripcions. La prova és un pol d’atracció per als amants de les carreres de muntanya, ja que la competició de Vilassar de Dalt és considerada una de les més boniques del calendari.

Els atletes saben valorar no solament la duresa del recorregut, que exigeix una bona preparació física i tècnica, sinó també el privilegiat entorn en el qual transcorre, el Parc de la Serralada Litoral. Una vegada més tot va funcionar com un rellotge i voluntaris (prop d’un centenar), Policia Local, membres de l’ADF Vilassar de Dalt i els treballadors del Poliesportiu Can Banús, van tornar a obtenir un 10. També els responsables del servei gratuït de fisioteràpia, que al final de la carrera van tenir treball ‘a dojo’…

En total es van premiar vuit categories diferents. Els guanyadors de la cursa de 12km van ser Sergi Vázquez Simó, en categoria masculina i Sara Laia Galvany Roselló en categoria femenina. La Mitja Marató, la prova estrella de la Vilatrail va tenir com a guanyadors Gerard De Antonio Cot i Marta Maldonado Edo.

Com hem dit, aquesta edició va tenir la novetat de la categoria de parelles mixtes en la distancia de Mitja Marató, on van participar més de 20 parelles. Estanis Gonzalez Torrent i Raquel Bosch Jiménez van entrar junts a meta i van aconseguir la victòria. L’alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró, i la regidora d’Esport, Carme Terrades, van ser les responsables de fer entrega dels guardons al tres primer classificats de cada categoria.

La plaça de la Vila va ser el punt de sortida i d’arribada d’una prova que va reunir més de 500 corredors que van gaudir de les pistes i corriols del Parc de la Serralada Litoral

More in Curses de muntanya i Muntanyisme