Connect with us

Clubs

45 anys del Club Patinatge Tiana

Aquesta primavera farà 45 anys el Club Patinatge Tiana. Consol Rosés, com a presidenta, i Assumpció Llagostera i Jaume Garrit, com a entrenadors, van prendre la iniciativa, el 1978, de fundar el primer club de patinatge del municipi. Ha plogut molt des de llavors… i la Consol, als seus gairebé 85 anys, tianenca de soca-rel, continua sent la presidenta.

L’Assumpció i el Jaume van ser els primers entrenadors federats del club que el setembre de 1979 va organitzar el primer festival a l’aire lliure de patinatge que es feia a Tiana. Hi van participar 18 patinadors. Un any després ja eren el doble. Pares, mares, nens, nenes, col·laboradors, entre tots van fer possible que el CP Tiana anés creixent, també amb la implicació de l’Ajuntament. El 2007 els entrenaments ja podien fer-se en el pavelló municipal. Un gran salt de qualitat. A més, va ser un any crucial per a l’entitat perquè s’hi va incorporar Jordi Ruiz com a entrenador amb el propòsit de participar en les competicions de la Federació Catalana i espanyola. I amb el Jordi, la seva companya, Núria Roger, patinadora professional. El club deixava de ser solament de lleure per convertir-se en un club formatiu, sí, però també competitiu.

La sevafundadora, Consol Rosés, continua sent la presidenta d’una entitat molt estimada i arrelada al municipi que cada any viu el festival de patinatge com una gran festa

Actualment, l’equip tècnic del Club Patinatge Tiana està format pel Jordi i la Núria, amb la titulació d’entrenadors nacionals, i Àger Campmajó i Maria Gómez, monitors de nivell 1, que s’encarreguen dels dos grups de xou. La junta directiva està presidida per la Consol, acompanyada per Ainoa Rodrigo, la seva neta, Montse Vilà, Núria Blasco, expatinadora, i Dídac Atzet, fill de l’Assumpció, que va ser primera entrenadora de l’entitat.

Al Club Patinatge Tiana actualment hi ha una setantena de patinadors que van des dels 6 als 21 anys. A les edats més primerenques es competeix en la modalitat de lliure individual, amb una gran acceptació del nou reglament de patinatge que permet anar a competir des de ben petits. També hi ha un grup de ‘solo dance’ amb els patinadors més grans, que aquest any s’estrenaran en aquesta modalitat. També té dos grups de xou, un a nivell promoció (principiants) i un a nivell estatal, que ha aconseguit una fita important, classificar-se per al Campionat de Catalunya de Xous d’aquest mes de març.

L’entitat treballa totes les especialitats del patinatge, com l’espectacular ‘xou’

La cara més visible del club és la parella de dansa formada per Àger Campmajò i Ariadna Vega. Un duo de dansa sènior que ha portat el nom de Tiana arreu. Campions de Catalunya i subcampions d’Espanya en diverses ocasions, han participat en proves internacionals per primera vegada a la història del club.

L’Àger i l’Ariadna, juntament amb el Jordi i la Núria, recorren mig Europa sobre rodes competint juntament amb la selecció Espanyola. Cal fer menció especial de la Consol, a punt de fer 85 anys. No se li acaba mai l’energia. Els patinadors del club són la seva vida. No pot viure sense pujar al pavelló dia rere dia i ajudar en tot el que calgui… I el Club Patinatge Tiana tampoc no pot viure sense ella.

More in Clubs