Connect with us

Calella

Neix el Club Twirling de Calella

Sempre és una gran notícia el naixement d’un nou club esportiu, per això Calella està d’enhorabona. Ja s’han posat els fonaments perquè al mes de setembre arrenqui el Club Twirling Calella, que estarà dirigit per Aida Rodrígo, responsable de dues entitats més d’aquesta disciplina esportiva, una a Vidreres i una altra a Malgrat de Mar: «El nostre esport està tenint una forta demanda, es troba en fase d’expansió i creiem que implantar el twirling a Calella serà una gran notícia per al municipi i també per a la comarca», afirma Aida, que porta ja uns anys dedicada a la docència després d’haver estat tota la seva vida competint.

Un dels grans objectius que persegueix la seva impulsora és la creació en un futur no gaire llunyà de l’associació de twirling de l’Alt Maresme i convertir-se en tota una referència d’aquest esport a Catalunya.

El mes de setembre començaran els entrenaments i classes al gimnàs de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella sota la direcció d’Aida Rodrigo, que també dirigeix els clubs de Vidreres i Malgrat de Mar

Aquesta disciplina d’origen nord-americà estesa a tot el món, té un gran arrelament i tradició a Catalunya, on hi ha més de 30 clubs. A Catalunya coexisteixen dues associacions, la Federació Catalana de Twirling, que data de l’any 1984, i la Unió Catalana Esportiva de Clubs de Twirling des de l’any 1999.

El club tindrà la seva seu a l’espai Cala Saleta de Calella i treballarà braç a braç amb el Calella Sport City Lab (CSCL). Com el seu nom indica, es tracta d’un laboratori de proves dedicat al món de l’esport. Un projecte impulsat per l’Ajuntament de Calella que té com a finalitat crear un espai obert d’innovació esportiva, experimentació i emprenedoria que aglutina, connecta i beneficia a tots aquells agents públics i privats vinculats a l’àmbit esportiu de Calella i la seva àrea d’influència: “Els nostres esportistes es beneficiaran de tota la innovació en material esportiu, així com d’estudis d’alimentació, que es generin en aquest hub de coneixement”, assenyala l’Aida.

El club tindrà la seva seu a l’espai Cala Saleta de Calella i es beneficiarà dels estudis del Calella Sport City Lab, el laboratori de proves dedicat al món de l’esport

La promotora del nou club a Calella destaca l’espectacularitat d’aquest esport: “El twirling és molt bonic, perquè té molta plasticitat, és elegant i exigeix una gran coordinació i compenetració en les seves coreografies. És la suma d’alguns elements de la gimnàstica rítmica i la dansa, sempre amb el bastó com a nexe d’unió i la música”. Els entrenaments començaran el 5 de setembre en el gimnàs de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella.

De moment seran dos dies a la setmana, dimarts i divendres de 17:30 a 19:00 hores. Les persones interessades en iniciar-se i practicar aquest esport poden demanar la preinscripció de prova al Twirling al correu ctwirlingcalella@gmail.com

More in Calella