Connect with us

Bodybuilding&Fitness

El Mundial de Fitness 2023 reuneix més de 1.900 esportistes de 106 països a Santa Susanna

L’esdeveniment ha tingut un impacte econòmic proper al milió d’euros i ha generat milions de comentaris a les xarxes socials de tot el món

2.400 participants entre atletes i delegats federatius han participat en aquest campionat del món que es considera el més important de tot el calendari internacional de la IFBB

Santa Susanna ha tornat a superar amb nota l’organització d’un esdeveniment esportiu internacional de primer nivell. Del 31 octubre al 5 de novembre, el poble ha tornat a fer valer l’atribut amb el qual es coneix la destinació turística Santa Susanna: la capital mundial del fitness.

Durant aquests sis dies ha estat la seu del Campionat Mundial absolut oficial 2023 Fitness femení i masculí que organitza la International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB). Aproximadament 2.400 participants entre atletes i delegats federatius procedents de 106 països han participat en aquest campionat del món que es considera el més important de tot el calendari internacional de la IFBB.

IFBB, The International Federation of Bodybuildingand Fitness, va ser creada el 1998 i afilia, actualment, 199 Federacions nacionals, mitjançant les quals milions d’atletes d’aquest esport poden realitzar activitats reglamentades, que fan del Fitness una realitat amb més de mil esdeveniments organitzats cada any en els cinc continents, sota el logotip IFBB.

La IFBB és membre de SportAccord/GAISF (Associació General de Federacions Esportives Internacionals), està reconeguda pel Consell Olímpic d’Àsia, PanamSport, ANOCA (Consell Olímpic d’Àfrica), ODECABE (Organització de Comitès Olímpics de Centreamericà i el Carib), és membre de l’Agència Mundial Antidopatge, que ha reconegut a IFBB com l’única autoritat en l’esport del fitness, del qual el seu programa antidopatge compleix plenament amb el Codi de l’AMA.

La IFBB, Santa Susanna  i l’esport del fitness, aporta i difon a tots els seus aficionats els beneficis d’un estil de vida en la pràctica esportiva amb una dieta saludable i equilibrada. La difusió i popularitat de l’esport del fitness té influència als cinc continents i és practicat i acceptat per totes les races i països, sent la IFBB un portal únic per arribar, mitjançant la seva influència mediàtica i les xarxes socials, a milions de persones.

L’alcalde Joan Campolier va destacar, davant el congrés mundial, l’esport com a una eina fonamental per la pau i l’educació

A més del campionat de Fitness, Santa Susanna també ha estat escenari del Congrés Mundial IFBB 2023. Va ser inaugurat el dimarts 31 d’octubre per l’alcalde Joan Campolier, que en el seu discurs inaugural davant de més de 106 països acreditats va destacar i defensar l’esport com a una eina fonamental per la pau i l’educació.

Impacte positiu per al municipi

S’han complert les previsions econòmiques previstes per l’organització. El Congrés i el Mundial de Fitness han portat a Santa Susanna unes 2.400 persones que s’han allotjat als hotels del poble. Les més 14.000 pernoctacions d’esportistes i acompanyants, més el consum a les botigues i establiments de la localitat representen un impacte positiu per a Santa Susanna de quasi un milió d’euros.

Més enllà de l’impacte econòmic, aquest esdeveniment també significa un nou impuls a la imatge internacional de Santa Susanna. Sobretot, gràcies als milions de seguidors que el Fitness té arreu del món i els milions de posts amb vídeos, fotografies i comentaris que s’han distribuït a través de les xarxes socials on Santa Susanna era present.

El projecte Santa Susanna, capital mundial del fitness, va néixer el 2003 i fins a l’actualitat s’han celebrat més de 36 campionats internacionals i han competit més de 55.000 atletes d’elit d’aquest esport per Santa Susanna. 

Font: Ajuntament de Santa Susanna

More in Bodybuilding&Fitness