Connect with us

Cabrils

Noces d’or d’un club exemplar

Un dels clubs de tennis més importants i emblemàtics del Maresme i Catalunya, el CT Cabrils, està d’enhorabona. Durant tot 2018 celebren una efemèride històrica: els seus 50 anys d’existència.

Fundat el 1968, sempre s’ha distingit per ser una entitat eminentment social i molt familiar, com ho demostren els prop de 400 socis (la quota familiar inclou a un mínim de tres membres), als quals cal sumar els abonats individuals tant de tennis com de pàdel. Va ser un dels pioners a Catalunya en la implantació de pistes de pàdel dins d’un club de tennis, molt abans de la seva explosió arreu del país.

En els últims mesos el club ha vingut organitzant diferents esdeveniments per celebrar les noces d’or, sent el Campionat de Catalunya sub-13 de tennis el més significatiu a nivell esportiu.

Des de fa un any exactament el nou president és l’advocat de 61 anys Josep Lluís Niculau, vinculat al club molt abans que un dels seus fills comencés a jugar a l’escola: “Després de guanyar les eleccions, en què per primera vegada hi va haver més d’una candidatura, la nostra missió va ser posar al club al dia, assolir l’equilibri econòmic i resoldre els problemes més urgents”. Vaja, el que es diu “un rentat de cara”.

El president del club, Josep Lluís Niculau, amb l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, i el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, al dinar del 50è aniversari

Niculau es congratula que el tennis hagi tornat a créixer en nombre de practicants i en hores d’utilització de pistes: “Aixó demostra que pot conviure perfectament amb el pàdel”, diu. Una de les causes/efecte és la implantació d’una aplicació de mòbil des de la qual es pot reservar hora i trobar company de partit, tant per pàdel com per tennis: “Està sent tot un èxit perquè s’utilitza moltíssim, fins i tot per a la gestió de tornejos”.

El CT Cabrils disposa de set pistes de terra batuda que estan considerades no solament de les millors del Maresme, sinó també de Catalunya: “En el seu dia es van construir sota els majors estàndards de qualitat. Tenen un gran drenatge i això permet que quan plou, pràcticament als cinc minuts ja es poden utilitzar normalment. També és veritat que gastem molts recursos en el seu manteniment. Tenim molta cura de les nostres pistes.”

El president es mostra molt orgullós tant de l’escola de pàdel, sota la responsabilitat de Xavi Palas, així com la de tennis, dirigida des de fa sis anys per Xevi Camps: “Té un nivell altíssim i porta molts anys aconseguint grans resultats a nivell català i estatal. És molt meritori que un club petit i humil com el nostre competeixi de tu a tu amb les millors entitats d’aquest esport”, conclou.

No parla per parlar. Fa dos anys, el CT Cabrils es va proclamar campió d’Espanya infantil en guanyar al CT La Salut el prestigiós Torneig Joan Compte. Joves tennistes com Max Alcalá, Max de Vilar, Oriol Fillat o David Álvarez són habituals en els podis dels tornejos que disputen. Tenen un gran futur per endavant.


Dirigida por Xevi Camps

Una escola de tennis de gran prestigi

Xevi Camps, director de l’escola

Som la Gàl·lia del tennis al Maresme”, diu Xevi Camps, veterà i reconegut professor de tennis que cada dia fa el trajecte d’anada i tornada des de Vic a Cabrils. Raona aquesta afirmació dient que “és gairebé un miracle tenir els resultats que tenim si considerem que a pocs quilòmetres estan dos clubs molt potents, com el CT Mataró i el RCT Barcelona Teià. Poder competir amb ells, i fins i tot guanyar-los campionats, és molt gratificant”.

Camps porta sis anys dirigint l’escola del CT Cabrils: “Aquí vàrem començar des de zero. A Cabrils no hi havia equips de competició i poc a poc vam anar treballant fins a tenir avui en dia més de 50 nois i noies. La immensa majoria competeixen. Hem tingut campions de Catalunya en totes les categories: benjamí, aleví, infantil i cadet, fins i tot a la Lliga Catalana”, explica amb orgull un tècnic que considera el Maresme “una zona privilegiada per a la pràctica del tennis”. El seu gran somni seria, un dia, unir a tots els joves tennistes amb talent del Maresme i fer un sol grup de formació/competició: “Segur que ens donaria moltes alegries perquè hi ha un gran nivell”.

Camps es va decantar per treballar al CT Cabrils després d’haver-ho fet al CT Vic, Turó, Granollers i La Genera, “per la qualitat de les pistes i les instal·lacions”. Del grup de nois amb els quals treballa, augura que veu a Max Alcalá “sent professional molt aviat i competint en l’ATP Tour”.

L’equip de treball de Xevi Camps al CT Cabrils està format per reconeguts tennistes professionals, com Jordi Burillo, David de Miguel o Eric García. Completen el quintet, Jacobo Campaña i també hem de sumar els entrenadors de l’escola de base.


 

Palmarès

PER EQUIPS

2016: Campions d’Espanya Infantil (Trofeu Joan Compte)

Campions de Catalunya Infantil masculí

2017: Campions de Catalunya Aleví masculí

2018: Finalistes Campionat de Catalunya Cadet masculí

INDIVIDUAL

MAX ALCALÀ

2013: Finalista Campionat Catalunya sub-13

2014: Campió de Catalunya Aleví

2015: Campió de Catalunya sub-13

2016: Finalista Catalunya Infantil

2017: Campió de Catalunya sub-15

2017-18: Campió de Catalunya Cadet

2018: Finalista Catalunya Júnior

ORIOL FILLAT

2015: Finalista Catalunya sub-13

2018: Finalista Campionat Catalunya Cadet

MAX DE VILAR

2015: Campió de Catalunya Benjamí

2018: Campió de Catalunya sub-13

POL PUIG

2018: Campió de Catalunya sub -11

DAVID ÁLVAREZ

2017: Finalista Campionat Catalunya sub -15

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Cabrils