Connect with us

Padel

“El nostre gran repte és que el pàdel es jugui a tot el món”

RAMON AGENJO, PRESIDENT DEL WORLD PADEL TOUR

És el Patró-Director de la Fundació Damm. Sota el seu paraigua descansa el Club de Futbol Damm i el Club de Pàdel Damm i, a més, és el President del World Padel Tour. És l’últim descendent directe de la família Damm que va fundar l’empresa. Juga a tennis taula, golf, li encanten les motos i és, per damunt de tot, un gran filantrop.

De la Fundació Damm a la presidència del World Padel Tour…

En portar el timó del club de futbol i del pàdel, va pensar Demetrio Carceller, el president de Damm, que jo era la persona adequada per dirigir també el World Padel Tour.

Expliqui’ns perquè Damm lidera aquest projecte esportiu de tanta envergadura…

Ja fa cinc anys que van comprar els tornejos de pádel a l’empresa ‘Padel Pro Tour’. Però abans deixi’m que li digui què fem i com funcionem.

“L’auge que ha tingut el pàdel és una cosa sense precedents en tota la història de l’esport”

I tant…

Totes les accions que Damm duu a terme, si hi ha un retorn econòmic, són responsabilitat de màrqueting. Les que no tenen retorn les lidera la Fundació Damm. Secundem econòmicament més de 75 projectes culturals, socials, esportius, de recerca… I després comptem amb els nostres propis projectes, que són dos: el Club de Futbol Damm i el Club de Pàdel Damm. El primer està a Barcelona i el segon, a Madrid. Tinc l’honor de presidir tots dos clubs.

Parli una mica d’aquests projectes formatius…

A Madrid hi ha 24 nois i noies als qui cobrim totes les despeses perquè puguin jugar al pàdel en les millors condicions. L’escola és responsabilitat de Jorge Martínez. A Barcelona, el Club de Futbol Damm té catorze equips de futbol base, des de prebenjamins fins a juvenil, tretze masculins i un femení. Tenim 250 jugadors i 100 empleats, des de tècnics a metges i fisioterapeutes. El director esportiu és Roger Garcia.

“És un esport molt social, que requereix pocs recursos i és fàcil d’aprendre i gaudir-ne”

El creixement del WPT està sent espectacular…

Vàrem començar des de molt a baix, identificant primer les ciutats on hi havia més afició. Avui tenim a Espanya 12 tornejos, sense tenir en compte els challengers. Estem tremendament sorpresos de l’auge que ha experimentat el pàdel en els últims anys. És una cosa única i sense precedents en la història de l’esport.

El WPT també és internacional…

Estem a Buenos Aires i a Lisboa i vam anar a Miami, on l’èxit va ser rotund. És veritat que es tracta encara d’un esport poc conegut, a excepció d’Espanya i Argentina, però ja hi ha brots verds a França, a Itàlia i a altres països centreeuropeus, on hi ha més cultura d’esports indoor.

“En Damm cobrim totes les despeses del nostre club de futbol i escola de pàdel”

Quin és el gran repte del WPT de cara al futur més immediat?

Precisament aquest, fer-ho més internacional, que es jugui a tot el món. És un repte en què estem posant molts recursos i esforços. I portar el WPT a més ciutats espanyoles, per descomptat.

Com explica aquest ‘boom’ del pàdel a Espanya?

La franja d’edat dels practicants és enorme. Diria que és per a totes les edats. Es tracta d’un esport molt social, que requereix pocs recursos i és fàcil d’aprendre i gaudir-ne. És d’una plàstica bestial, elegant, molt dinàmic.

Vostè, per cert, és un dels últims Damm…

Sí. La família de la meva mare va arribar a Barcelona fugint de les guerres francoprussianes de 1873. Eren d’Alsàcia, un territori entre França i Alemanya. Van veure que aquí hi havia prosperitat i s’hi van quedar. Josep Damm va tenir tres fills: Josep, Carlos i María. Només María va tenir descendència: Miguel i Josefina. Josefina va tenir cinc fills. Jo sóc un d’ells.

Amb arrels al Maresme…

Sí, tenim una casa a Alella.


Exhibició a Londres

Dins del programa d’expansió internacional del Word Padel Tour, es va disputar l’últim cap de setmana de juny una espectacular exhibició en el conegut ‘Canary Wharf’ de Londres, que va congregar a milers d’espectadors. El pàdel no és un esport encara arrelat a Anglaterra, però accions com aquestes contribuiran, sens dubte, al fet que a poc a poc es vagi introduint en el teixit esportiu de la societat anglesa.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Padel