Connect with us

Federació Catalana de Futbol

“Estic orgullós d’haver contribuit a la modernització del futbol català”

EX PRESIDENT DE LA FCF, PRESIDEIX LA PATRONAL DE CONCESIONARIS

Jaume Roura, president de FACONAUTO

El fundador del Grup Lesseps va ser quatre anys president de la Federació Catalana de Futbol i des del 2012 presideix la patronal espanyola de concessionaris d’automòbils

Vostè va ser president de la Federació Catalana de Futbol, des de l’any 2000 fins a 2005…

Va ser la culminació a molts anys d’implicació, primer com a delegat federatiu, després com a membre del comitè de competició, passant per tresorer, vicepresident, fins a arribar a la presidència.

Què va aportar al futbol català?

Crec que sota la meva presidència vam desenvolupar el primer gran canvi que va experimentar la federació, modernitzant-la. Defensant els clubs modestos, recolzant el futbol base i territorial; transformant els serveis de mutualitat en benefici dels jugadors catalans i fent de la mutualitat catalana un referent per tot Espanya. Vaig ser el primer president de la Territorial Catalana que va formar part de la Comissió Delegada de la RFEF. Entre moltes altres coses vam fer possible que la selecció de Catalunya jugués contra la de Brasil. Recordo que van venir al Camp Nou més de 98.000 espectadors. Vàrem crear la Fundacio Catalana en defensa del futbol base i aficionat, destinant part de la recaptació a la Fundació. I vam iniciar la promoció de camps de gespa artificial per millorar la qualitat i tecnificació del futbol.

“Vàrem iniciar la promoció de camps de gespa artificial per millorar la qualitat del futbol”

Per què ho va deixar?

Em vaig trobar amb una oposició ferotge, descontrolada i interessada. Això va fer que no pogués renovar el meu segon mandat. Per desgràcia, després de la meva sortida, la federació va entrar en una crisi profunda, quan la política, el tripartit, va voler controlar-la, motivada per interessos d’alguns presidents de clubs. Una de les coses que més em va doldre va ser que sota l’efímera presidència de Jordi Roche es destruís la labor de la Fundació de la FCF i que aquesta acabés arruïnada.

Com veu ara la FCF?

Amb Andreu Subies com a president s’ha sabut reconduir la situació, crec que se està entrant amb una FCF molt diferent.

Del futbol a l’automòbil. Vostè presideix FACONAUTO…

És la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de les marques automobilístiques, de vehicles industrials i de maquinària agrícola presents al mercat espanyol. Una adequada xarxa de distribució aconsegueix que una marca d’automòbils sigui rendible. Un mercat estratègic que està adaptant-se als canvis tecnològics, digitals i de gestió empresarial.

“Sota la meva presidència vam fer possible que la selecció catalana s’enfrontés dues vegades a Brasil, campiona del món”

S’ha recuperat de la crisi que ha sofert?

Sí, estem sortint d’una crisi galopant que va provocar la caiguda del 65% del negoci que va fer desaparèixer 1.500 empreses de distribució i 50.000 llocs de treball. Ara, per fortuna, estem recuperant-nos i ja podem veure brots verds.

Com van tancar els concessionaris l’any 2016?

La xifra de negoci es va situar al voltant dels 35.000 milions d’euros, amb una mica més d’1.150.000 unitats de turismes venudes. És a dir, un creixement del 11% respecte a l’any anterior.

Una gran notícia…

Sí. Les previsions són que en 2017 les vendes de cotxes creixin entre el 5% i el 10%.

Quin impacte té el sector de l’automòbil en l’economia espanyola i catalana?

Unes xifres molt importants per al país, és a dir, l’11,7% del PIB. Aquest sector ocupa el 10,8% dels llocs de treball del nostre país.

Seguirà al capdavant de FACONAUTO?

No. Vaig renovar el meu mandat per un segon any i aquí ho deixaré. Els anys van caient i cal deixar pas a gent més jove, que aporti altres idees.

A què es dedicarà un home tan actiu com vostè?

A descansar, a la família, a les meves empreses, i a la meva gran passió: el cavall. És l’animal més intel·ligent que existeix, el complement perfecte de l’ésser humà.

Que gaudeixi…  


GRAN AFICIONAT A L’HÍPICA

Farà el Camí de Santiago a cavall

Jaume Roura té un cavall, que munta en l’Hípica Rosell de Vilassar de Mar. Aquest mes de juliol farà realitat un dels seus grans somnis: farà el camí de Santiago, sortint des de Roncesvalles. Un total de 766 quilòmetres a lloms del seu cavall, Bolero. L’acompanyarà el seu fill Gerard, estudiant de veterinària, amb el cavall Palmero

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol