Connect with us

Motor

Oriol Mena, tercer en SSV al Rally Dakar 2022

El pilot de Dosrius ha finalitzat en tercera posició de la seva categoria en el seu debut en cotxes, copilotant al lituà Rokas Baciuska.

oriol_mena_rally_dakar_2022_1

Un any més, l’arribada del gener ha estat sinònim de Rally Dakar, el rally més dur del món. La primera gran prova esportiva d’aquest 2022 ens ha obsequiat amb un gran paper del pilot de Dosrius Oriol Mena, qui s’estrenava al rally a la categoria de Cotxes.

Mena, Campió de Catalunya, d’Espanya i del Món d’Enduro va decidir a finals de 2021 fer un canvi de rumb i retirar-se de l’activitat professional del motociclisme, després d’haver signat brillants actuacions al Dakar, amb el trofeu de millor “Rookie” al 2018 com a gran èxit.

La de 2022 suposava doncs la seva primera participació del de Canyamars a bord d’un vehicle de quatre rodes, i el resultat ha estat magnífic, amb una tercera posició final a la categoria SSV (vehicles lleugers derivats de sèrie), copilotant al jove lituà Rokas Baciuska a bord d’un vehicle de la marca Can-Am.

oriol_mena_rally_dakar_2022_2

A les seves xarxes socials, l’Oriol explicava: No puc estar més feliç en aquest moment. P1 etapa 12 i 3rs Absoluts!! Avui hem sortit a l’especial amb les idees molt clares. Ahir a la nit vam parlar de l’estratègia amb en Rokas i avui ha sortit a la perfecció. Puc dir-vos que les dues últimes notes del roadbook abans de creuar la meta no les he pogut cantar de l’emoció i hem travessat la línia de meta plorant. Vull agrair a tot l’equip South Racing Can-Am i sobretot a Gerard Farrés i a Oscar Llançà per portar-me fins aquí. Aquest podi el dedico a la meva família, a la meva dona i sobretot a la nostra petita Clàudia.

Un altre pilot maresmenc, en Joan Pedrero, també ha completat el Rally Dakar 2022 signant una meritòria 20a posició en Motos al manillar de la seva Rieju, una moto fiable peró molt inferior a la dels seus rivals.

More in Motor