Connect with us

El Masnou

Albert Estragués. Precoç i veloç

Campió d’Espanya GT, ALBERT ESTRAGUÉS

L’ALBERT ESTRAGUÉS ÉS UN JOVE PILOT DEL MASNOU QUE DESTACA PER LA SEVA PRECOCITAT. DESPRÉS DE MOLTS ANYS DESTACANT SOBRE UN KART, EN EL SEU PRIMER ANY EN CATEGORIA GT, A BORD D’UN FORD MUSTANG TRANSAM, S’HA FET AMB EL CAMPIONAT D’ESPANYA PUJANT AL PODI EN TOTES LES CURSES. ARA, MIRA AL FUTUR AMB IL·LUSIÓ ESPERANT BRILLAR AL CAMPIONAT D’EUROPA DE RESISTÈNCIA

D’on et ve la passió per l’automobilisme?

Tant al meu pare com a mi ens encantaven els karts, anàvem a fer tandes amb els karts de lloguer fins que ell me’n va regalar un. De mica en mica vaig començar a entrenar, primer a Cardedeu i després al Kartòdrom de Catalunya.

Allà ja vas destacar…

Sí, vaig començar a competir en campionats interns del Kartòdrom i l’any següent vaig passar a categoria 125, el mateix tipus de kart que el meu pare em va regalar amb dotze anys. Des de llavors he competit amb diferents motors en diferents campionats fins que aquest últim any he deixat els karts i he competit a la categoria GT, concretament al Campionat d’Espanya de Resistència, o CER.

Com ha estat el teu any de debut amb els turismes?

Ha estat un gran any. La temporada començava l’abril de l’any passat, i el febrer del mateix any encara no havia pujat mai a un cotxe de la categoria. Tot i això la veritat és que em vaig adaptar molt ràpid, i a la primera cursa ja vaig quedar segon.

Però aquest podi es va repetir en moltes ocasions…

Sí, hem aconseguit fer podi en totes les curses del campionat, fins i tot dues victòries. Guanyar el Campionat d’Espanya en el meu primer any era quelcom inimaginable.

“Guanyar el Campionat d’Espanya en el meu primer any era del tot inimaginable”

Amb quin equip competeixes?

Amb l’NM Racing Team.

Què ens pots explicar de l’equip?

Conec al propietari, en Nil Montserrat, abans que es fundés l’equip. Vam treballar junts des que jo estava al

Kartòdrom. Ell em va fer d’instructor. En el meu últim any de kàrting, ell ja tenia tres anys d’experiència en categoria GT i vaig decidir unir-me al seu equip.

Molta gent sap que els esports de motor requereixen molts diners… Quin esforç has de fer a nivell econòmic?
En l’època del karting, la meva família era qui ho pagava tot, no teníem cap ajuda. Ara professionalment, tenim patrocinadors que proporcionen material i paguen certes coses, però no ho cobreixen tot.

Només tens vint anys… A més de competir, estudies o treballes?

No estudio però sí treballo, vaig acabar un grau mitjà d’Electromecànica i ara em dedico a fer de mecànic al taller del meu pare.

Llavors, quan entrenes?
Quan surto de treballar, a les sis de la tarda.

En què consisteix el teu entrenament?

Normalment vaig al gimnàs, on treballo de manera específica parts del cos que requereixen de força per poder aguantar les forces que reps quan corres, com per exemple el coll. També entreno al kàrting quan no podem agafar el cotxe, i abans de cada cursa entrenem un o dos dies a la pista amb el cotxe. Ara, que estem en pretemporada, també entreno amb el cotxe per posar-lo a punt de cara a la temporada.

Quina ha de ser la mentalitat d’un pilot abans d’una cursa?
En el meu cas em mentalitzo dies abans de la cursa. Sempre intento pensar en positiu i crec que la concentració és indispensable. Mai es deixen de veure pilots talentosos que cometen errors que els costen curses i campionats per no estar concentrats.

Tens algun pilot preferit?

Sí, m’agrada moltíssim Lewis Hamilton, per la conducció agressiva que té.

On et veus en un futur?

Com pràcticament qualsevol pilot, somio amb a arribar a la Fórmula 1.

I a curt termini?

Sent realistes, ara mateix només em centro en anar superant etapes, i haver arribat al Campionat d’Europa ja és un salt molt important per a mi. Ara només ens queda continuar cap endavant, competir en categories més altes i aconseguir patrocinadors que ens permetin arribar més lluny.

Gas!


PERFIL

Albert Estragués València
26/09/1998 · Barcelona
Lloc de residència: El Masnou
Alçada: 1,80 m
Pes: 78 kg

PALMARÈS

GT
Campionat d’Espanya

2019
Resistència
(Categoria C2)
– Los Arcos (Navarra)
Carrera 1 (2n)/Carrera 2 (2n)
– Motorland (Aragón)
Carrera 1 (2n)/Carrera 2 (2n)
– Ricard Tormo (València)
Carrera 1 (3r)/Carrera 2 (3r)
– Circuit Jarama (Madrid)
Carrera 1 (-)/Carrera 2 (1r)
– Circuit Catalunya
1a posició

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in El Masnou