Connect with us

Arenys de Munt

“El Parc de Can Jalpí fa que aquesta prova sigui única “

Entrevista a Martí Anglas

President Club Ciclista Arenys De Munt

El dia 29 d’octubre es fa a Arenys de Munt la dotzena edició de la cursa de 3 hores de resistència en bicicleta de muntanya. L’organitza el Club Ciclista arenyenc amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Federació Catalana de Ciclisme. La jornada, festiva i competitiva, amb arrossada per dinar inclosa, es farà al Parc de Can Jalpí, i la comentem amb Martí Anglas, president del Club Ciclista d’Arenys de Munt.

Martí, comencem pel principi. Què és una cursa de tres hores de resistència en BTT?

Es tracta d’una cursa en circuit tancat, amb un recorregut d’entre 3 i 4 quilòmetres, i els participants han de fer el màxim nombre de voltes en tres hores. Es pot fer individual o en parella, que s’han d’anar fent relleus entre ells, però no hi ha cap obligació de fer una volta cadascú ni cap norma. Només han de passar per boxes i fer relleu de control.

De curses de resistència en BTT se’n fan a altres punts del país. Què té de diferent i únic la cursa que es fa a Arenys de Munt, al Parc de Can Jalpí?

Sens dubte, fins ara ha estat el marc incomparable que teníem, però amb la retirada de pins morts per l’escarabat Tomicus ara el terreny està complicat. En tota la zona de les tirolines han fet una tala de pins, una cosa bona, perquè aquests arbres estaven malalts i podien caure, entravessar-se al camí o caure’t a sobre i fer-te mal.

Tot i això tenim un parc que té moltes possibilitats. A vegades ens hem trobat que en altres proves ens fan anar per un polígon industrial o una esplanada amb quatre pins, i fan un circuit de passa com puguis. En canvi aquí ho gaudeixes, vas per corriols, t’endinses a la muntanya… és un circuit fresc que fins ara ens ha fet marcar la diferència i ara estem mirant, amb el terreny que tenim, per fer un circuit divertit.

Es fa per categoria individual, per parelles, i una novetat, l’Ebikes. Què significa això?

Ara s’està implantant molt l’ús de les bicicletes elèctriques i molta gent ens ha demanat si les podíem admetre, i com a prova pilot, admetem la inscripció en bicicleta elèctrica. Tindran una classificació per parelles a part de les 3h perquè no pots comparar a un que va en una bicicleta normal a un que va amb una bici elèctrica..

Quants esportistes hi solen prendre part?

Nosaltres comptem normalment amb una cinquantena de parelles, o seixanta. És una prova on no s’hi apunta tothom perquè no tothom s’apunta a un circuit a donar voltes, no és com un open de Mountain Bike de 30km i tothom surt i uns ho agafen per anar a córrer, altres per gaudir i altres per simplement acabar. Aquí és un circuit que et van avançant, és més tècnic i competitiu, no tothom s’hi atreveix.

Quin ambient s’hi respira?

És un ambient bonic perquè la gent va passant per boxes, tenim l’esplanada de Can Jalpí que dóna caliu a la prova. No és com altres proves com abans et deia, que la gent arrenca i ja no els tornes a veure. Aquí a mesura que van fent voltes vas veient la classificació, es veuen els relleus, la competició, pots parlar amb el que no corre… fa ambient.

És la 12a edició. Com han evolucionat les 3 h en aquest temps?

Quan vam començar hi havia molt poca inscripció fins arribar a ser un any unes 80 parelles. Però ara s’han incrementat molt les proves de resistència.  A tot arreu se’n fan i costa més captar gent, que ja té aquestes curses més apamades.

El que hem de fer és una cursa atractiva i que la gent la gaudeixi. I com que som un Club Ciclista que no fem cap negoci tampoc ens amoïna massa que no vingui molta gent. Tot i que quan fas una cosa també t’agrada fer un mínim d’inscripcions per cobrir les despeses.

I per últim, com es poden fer les inscripcions?

Es poden fer per internet, “online” fins el dia 26 d’octubre a la pàgina web www.ccarenysdemunt.cat, on hi ha un link cap a la web de l’empresa cronometradora. Allà surt un formulari. Això fins dijous. També es podran fer el mateix dia entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del matí a un preu més car. Per dinar hi haurà una paella popular per a tots els participants.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt