Connect with us

Malgrat de Mar

Paula Fontrodona, una campiona del món a Malgrat

Nascuda el 24 de novembre de 1994 a Malgrat de Mar, Paula Fontrodona ha dedicat tota la seva vida a l’esport que estima i en el qual ha arribat a les cotes més altes: el patinatge artístic.

L’any passat, formant part del grup ‘Xou Petit’ del CPA de Tona, per al qual competeix, Paula es va proclamar campiona de Barcelona, de Catalunya, d’Espanya, tercera d’Europa i al novembre… campiona del món! Va ser a Buenos Aires (l’Argentina), en el transcurs dels World Skate Games.

Guanyar el campionat del món és una experiència meravellosa, un somni fet realitat que premia tota una vida i trajectòria dedicada a aquest esport i que va arribar de manera inesperada, ja que en l’Europeu previ havíem quedat terceres i anàvem a l’Argentina a intentar fer podi”, explica Paula, que en l’actualitat viu professionalment del patinatge artístic vessant els seus coneixements com a entrenadora i coreògrafa en els clubs de Palafolls, Sant Vicenç de Montalt i Tona, on continua competint.

Porto en aquest esport des dels cinc anys i arribar al més alt de tot és un somni fet realitat. Tant de bo un dia el patinatge pugui ser professional

Paula es va iniciar en el món del patinatge als cinc anys, a l’Escola Maristes Sant Pere Chanel de Malgrat, després va passar a l’APA Malgrat de Mar i més tard al CE Malgratenc. Des de 2018 competeix amb el CPA Tona perquè li van oferir incorporar-se a l’equip de ‘xou petit’: És una modalitat molt espectacular visualment i que exigeix una gran coordinació, molt maca de presenciar com a espectador. El ‘xou petit’ es compon d’un mínim de sis patinadores fins a un màxim de dotze. Nosaltres a Tona competim amb dotze”.

La coreografia anomenada ‘Artístic Project’ va ser la que li va donar al CPA Tona la medalla d’or en el Mundial, on un dels dotze integrants del grup va ser Pere Marsinyach, campió del món júnior i una gran figura d’aquest esport. Paula s’ha especialitzat en ‘xou petit’, però també va competir durant molts anys en ‘Solo Dance’, una modalitat de patinatge individual: “El nostre esport és molt complet i exigeix una bona preparació física, artística i de coordinació. Hi ha moltes modalitats i això obre un ventall molt gran als qui hi comencen”.

Es felicita que “cada vegada hi ha més llicències, tant en noies com en nois i igualment apareixen més clubs. Tant de bo un dia el patinatge pugui ser un esport professional”. Ella, que coneix a fons el patinatge artístic, no dubta a afirmar que el Maresme és tota una potència i una referència a Catalunya. Tenim a Carla Escrich, una gran campiona de Caldes, i molts clubs. Fins i tot alguns pobles en tenen dos, com Malgrat o Premià de Mar”.

Paula Fontrodona continuarà fent el que ha fet tota la vida: patinar. “M’apassiona ensenyar i competir”. Ja és campiona del món. El súmmum.

More in Malgrat de Mar