Connect with us

Clubs

Club Patinatge Montgat, una família que porta 34 anys patinant

Hi ha entitats i clubs arrelats a un municipi que ja formen part del seu paisatge i raó de ser. Un d’ells és el Club Patinatge Montgat, fundat el 1989 per Cecilia Tomás. Tenia 16 anys quan va decidir introduir el patinatge artístic a l’Escola Salvador Espriu de Montgat, perquè les nenes del col·legi i del poble aprenguessin aquest esport i no haguessin d’anar-se’n a municipis veïns.

L’experiència va començar amb trenta alumnes i al cap de pocs anys aquest número ja s’havia triplicat. Deu anys més tard, el 1999, es van estrenar de manera oficial els estatuts del club, que va entrar a formar part de la Federació Catalana d’aquest esport. Des de la seva fundació, les integrants del club entrenaven i competien a la pista del Salvador Espriu i a partir de 1992 van passar a fer-ho en el Poliesportiu Municipal, batejat el 2016 com Sílvia Domínguez en honor a la jugadora olímpica de bàsquet de Montgat.

“La nostra raó de ser és ensenyar a patinar, formar en valors i després preparar-les per a la competició””

CECÍLIA TOMÀS Expresidenta i Entrenadora

“Poder treballar en el pavelló va ser un salt de qualitat molt important per a la formació de les nostres patinadores, perquè ens va permetre realitzar entrenaments de major qualitat. Això es va traduir també en un creixement de llicències, arribant gairebé a les cent”, explica Cecília, entrenadora i presidenta del club fins fa tres anys, quan li va cedir el testimoni a Samanta Rozas.

Entre les dues porten les regnes de l’entitat. Precisament a mitjan desembre es va celebrar el tradicional Trofeu Cecília Tomàs Vila de Montgat que enguany ha viscut la seva desena edició. Una trobada on patinadores i famílies s’uneixen per celebrar les festes nadalenques i que va poder fer-se sense cap mena de restriccions una vegada deixada enrere la pandèmia.

“Ara ens estem adaptant a les noves regles de la Federació de Patinatge. Els nivells van del 1 a l’11, sent aquest el mes alt. Les nenes es divideixen segons l’entrenadora i poden anar pujant o baixant. És més lliure el que fan a la coreografia. Abans estava tot molt marcat i només podies pujar de nivell aprovant l’examen i mai podies baixar”, detalla Samanta, la presidenta que va rebre el premi al millor directiu en la Nit de l’Esport de Montgat de l’any passat.

En l’actualitat Samanta i Cecília treballen amb una quarantena de nenes, inscrites tant en la Federació Catalana com en el CEM: “La temporada passada vam participar en Amposta representant al CEM en les finals dels Consells Esportius de Catalunya aconseguint dos primers llocs i un tercer: Paula Rubio, 1a Infantil A; Júlia Marco, 1a Cadet Juvenil C i Gisela Notario, 3a Cadet Juvenil A”, apunta Samanta.

SAMANTA ROZAS, presidenta i entrenadora, donant instruccions

La nostra raó de ser és ensenyar a patinar, formar en valors i després preparar-les per a la competició, tant en l’àmbit individual com en grup. El nostre esport requereix moltes hores de pràctica, molt d’entrenament, perquè la coordinació és fonamental”, recalquen totes dues. Volen deixar una cosa clara: “Per sobre de tot som una família”.

More in Clubs