Connect with us

Entitats

Penyes RCD Espanyol: Sí, una meravellosa minoria

El Maresme compta amb vuit penyes del RCD Espanyol. Des que s’organitza l’Aplec de penyes, la nostra comarca n’ha estat seu quatre vegades

Si el mes passat ens endinsàvem en el món penyístic del FC Barcelona en el Maresme, en aquest número repetim l’experiència presentant-vos la radiografia de les penyes del RCD Espanyol a la nostra comarca. La històrica entitat blanc-i-blava agrupa totes les seves penyes en la Federació Catalana de Penyes, que té a Araceli Pérez com a actual presidenta.

A tot el món hi ha prop de 200 penyes del RCD Espanyol, destacant a escala internacional les dues d’Austràlia (Sydney i Cairns), Japó, Alemanya, França o Brasil. En territori espanyol estan molt repartides per tota la península: Euskadi, Madrid, València, Galícia, Aragó, Las Palmas… El vuitanta-cinc per cent de totes elles es troben a Catalunya, i d’aquestes últimes, vuit al Maresme.

Com reconeix Araceli Pérez: “Dins del moviment penyístic perico, les penyes del Maresme sempre han tingut molt de protagonisme. La primera edició de l’Aplec de penyes de la història del club, que és la gran festa anual de tot l’espanyolisme, es va celebrar a Pineda, si bé aquesta penya ja no segueix activa”. L’Araceli té raó. En els últims anys, l’Aplec de penyes s’ha dut a terme a Vilassar de Mar, a Argentona i a Mataró, coincidint amb el 60è aniversari de la creació d’aquesta última penya, una de les més antigues que existeixen. En les celebracions d’aquestes festes anuals hi van participar més de mil persones en cadascuna d’elles, comptant amb la col·laboració dels respectius consistoris municipals.

Sánchez Llibre a l’Aplec de 2009

La comarca del Maresme va arribar a tenir fins a dotze penyes periques, però per una raó o una altra, algunes d’elles van deixar d’estar actives. A més de la de Pineda, ja no segueixen les de Tordera, Canet de Mar i Montgat-Tiana.

Aplec del 2015 a Mataró

El principal servei que ofereixen aquestes penyes als seus socis és el de poder desplaçar-se en autocar per veure els partits de l’Espanyol, tant a Cornellà-El Prat com a alguns estadis de la Lliga espanyola. Com sostenen, són una família unida per un sentiment: l’amor als colors del RCD Espanyol. Gairebé mil apassionats del seu club que també fan seu l’eslògan de l’entitat: són una meravellosa minoria.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats