Connect with us

Arts marcials

Pineda de Mar, seu de la XIX Copa d’Espanya de Lluita de Braços

La Lluita de Braços és molt popular als Estats Units i molts països sud-americans i europeus

El proper dissabte 23 de novembre tindrà lloc a l’Auditori de Pineda de Mar la XIX Copa d’Espanya de Lluita de Braços, campionat organitzat per l’Associació Espanyola de Lluita de Braços (AELB) amb la col·laboració del Club Esportiu de Lluita de Braços Pineda de Mar i l’Ajuntament.

UNA FITA INÈDITA A CATALUNYA

El campionat, que per primera vegada s’organitza a Catalunya, portarà al municipi maresmenc els millors competidors i competidores de tot el territori espanyol i s’espera que aquest esdeveniment ajudi a donar a conèixer aquest esport. La Copa d’Espanya compta amb les categories infantil (fins a 8 anys), júnior 18 i júnior 21 (fins a 18 o 21 anys), senior, master (a partir de 40 anys), grand master (a partir de 50 anys), sènior grand master (a partir de 60 anys), principiant, així com categoria adaptada.

La lluita de braços és un esport que es practica a tot el món, i tot i que a Espanya es realitza a nivell amateur fora d’aquí a països com Rússia, Kazakhstan i alguns països americans es tracta d’una modalitat totalment reconeguda i els atletes s’hi guanyen la vida. És una activitat molt explosiva en què es barregen força i tècnica a parts iguals, de manera que un competidor molt fort però sense una bona tècnica és difícil que pugui guanyar un altre amb una bona tècnica que li permeti bloquejar l’adversari evitant així la seva victòria.

És un esport que es practica a tot el món. A Espanya és amateur, però hi ha molts països on els atletes són professionals

És un esport que es practica a tot el món. A Espanya és amateur, però hi ha molts països on els atletes són professionals

UN CLUB ÚNIC AL MARESME

Aquest any 2019 s’ha fundat el Club Esportiu de Lluita de Braços Pineda de Mar amb l’objectiu de donar a conèixer, fomentar i promoure aquest esport, del qual el competidor pinedenc Sergio Golobart és un dels seus màxims exponents a nivell nacional i internacional. A Espanya tot va començar a l’any 1986 en què l’Associació Espanyola de Lluita de Braços (AELB) va ser fundada per Francisco Jove Feliu, qui va anar captant als millors competidors nacionals i organitzant campionats per tot el país, així com fomentant la participació d’aquests competidors en campionats europeus i mundials, alguns dels quals fins i tot van proclamar-se campions continentals i del món.

L’AELB a nivell espanyol i L’Associació Espanyola de Lluita de Braços (AELB) a nivell català són els principals promotors d’aquest esport al nostre territori. A nivell internacional és la World Armwrestling Federation (WAF) qui regula, promou i fomenta la lluita de braços, organitzant campionats mundials amb seu a països com Itàlia, Alemanya o França.

Cartell de la competició

Cartell de la competició

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arts marcials