Connect with us

Ajuntaments

Premià de Mar amplia i millora les seves instal·lacions esportives

L’Ajuntament de Premià de Mar està apostant per la promoció de l’esport tant formatiu com lúdic. Amb dos objectius primordials; d’una banda, incidir en els valors que representa l’esport com a eina d’educació i integració, i per una altra, en els beneficis que aporta la pràctica esportiva a l’hora d’aconseguir una vida més saludable.

Per poder fer realitat aquests propòsits és imprescindible posar a l’abast dels ciutadans unes instal·lacions esportives concordes als temps actuals: pràctiques, modernes, accessibles i de la màxima qualitat possible.

El municipi compta amb un nou Pumptrack al Port, gràcies a la inversió al 50% entre l’Ajuntament i el Port de Premià de Mar

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament de Premià de Mar va iniciar fa uns mesos una sèrie d’actuacions i els resultats finals de les quals ja són perfectament visibles… i ja es poden gaudir. Parlem de tres accions en concret: dues d’elles consistents a millorar i ampliar instal·lacions que ja existien i una en la creació d’un nou recinte esportiu.

Estem parlant de la construcció del primer Pumptrack de Premià de Mar, una modalitat esportiva molt jove que s’ha posat de moda i que al Maresme compta ja amb diferents ubicacions. Aquesta nova instal·lació, que està tenint un èxit extraordinari d’ocupació, està situada al Port de Premià de Mar i és fruit de la col·laboració publico-privada entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària del Port de Premià. Ha tingut un cost de 93.000 euros, abonat al 50% per totes dues entitats. La idea va sorgir d’una proposta ciutadana i es va aprovar en el Ple del passat mes de novembre. Una ràpida execució per donar resposta a les necessitats de la ciutat en matèria d’instal·lacions esportives d’accés lliure.

La zona de cal·listènia del Parc del Palmar s’ha ampliat amb un ‘bootcamp’ amb sis nous aparells

També amb aquesta finalitat han finalitzat les obres d’instal·lació d’un Bootcamp al costat de l’actual zona de cal·listènia del parc del Palmar. Es tracta d’una instal·lació d’entrenament físic dissenyada per desenvolupar la força i l’estat físic mitjançant una varietat d’exercicis que es desenvolupen en un circuit d’habilitats amb diferents aparells. En concret s’hi han instal·lat sis aparells nous.

El disseny de les noves instal·lacions s’ha realitzat comptant amb la participació de practicants d’aquesta disciplina d’ambdós sexes. La zona de cal·listènia del parc del Palmar es va començar a instal·lar el 2018. El Bootcamp és la seva tercera ampliació després de les dutes a terme el 2019 i l’abril del 2022.

El Camp Municipal de Futbol ja té nova gespa d’última generació, porteries i aviat una nova graderia

Finalment, i no per això menys important, l’Ajuntament de Premià de Mar ha escomès una profunda rehabilitació del Camp Municipal de Futbol. A l’enderrocament de l’antiga tribuna li han seguit una sèrie d’actuacions de gran importància. El 24 de novembre es van iniciar les obres del canvi de la gespa artificial per substituir-la per una altre d’última generació. Les obres van durar fins el 20 de gener i recentment tant el primer equip del CE Premià com el futbol base ja van poder entrenar i jugar en el nou terreny de joc que compta, a més, amb porteries noves.

També s’aprofitarà aquesta actuació per pintar tot el recinte i iniciar la instal·lació d’una nova graderia de mòduls prefabricats de formigó. L’operatiu es duu a terme mitjançant una subvenció del programa específic de resiliència local 2.0 en el marc del pla de concertació – Xarxa de Governs Locals 2020-2023 de la Diputació de Barcelona.

More in Ajuntaments