Treballem per aconseguir que l’accés universal a l’activitat física sigui una realitat i que qualsevol ciutadà o ciutadana de Catalunya pugui practicar esport de manera habitual
Des del Consell Esportiu del Maresme, igual que la resta de Consells Esportius, apostem per la proposta de la Generalitat per a la nova llei de l’esport, una proposta treballada, amb totes les modificacions que siguin necessàries i sobretot amb el màxim consens de tots els estaments de l’esport català.
Com ha de ser l’estructura de l’esport a Catalunya pels propers anys? A quines necessitats de la societat actual ha de donar resposta? A aquestes i d’altres preguntes prova de donar respostes el sector de l’activitat física català des que la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya, proposava un projecte per a l’elaboració una nova llei de l’Esport i l’Activitat Física.
L’actual text normatiu data de la dècada dels 80 i requereix una actualització per tal de poder assumir les demandes actuals i per a fer front als reptes futurs. En aquest sentit els Consells Esportius de Catalunya, que treballem per la promoció esportiva des de totes les comarques del país, donem suport a la proposta feta des del govern de la Generalitat de Catalunya. El president dels consells, Jaume Domingo, afirma que la nova llei ha de servir per a “simplificar i actualitzar la legislació. D’aquesta manera podem assolir el que entenc que ha de ser l’objectiu principal de tot el sector esportiu: aconseguir que tota la ciutadania, sense excepció, pugui millorar la seva qualitat de vida gràcies a l’activitat física”.
Treballem per aconseguir que l’accés universal a l’activitat física sigui una realitat i que qualsevol ciutadà o ciutadana de Catalunya pugui practicar esport de manera habitual. En aquest mateix sentit Domingo puntualitza que “l’esport ha d’anar molt més enllà de la competició. Ha de transmetre valors de responsabilitat personal i comunitària. Ha de servir per fer bones persones i bons ciutadans i ciutadanes”.
Esperem que el sistema esportiu s’assenti sobre quatre eixos principals: l’esport escolar, l’esport universitari, l’esport popular i l’esport de rendiment. Valorem que la proposta presentada des del Govern de la Generalitat estigui en sintonia amb aquests pilars fonamentals i amb l’esperit del treball que desenvolupen els consells.
Des dels consells esportius creiem que les polítiques publiques esportives les han de fer el govern de la Generalitat i els governs locals, ja que tenen la legitimitat de les urnes per fer-ho”. Un cop establertes aquestes polítiques arribarà el moment de concertar la seva aplicació amb el conjunt de la societat civil.
Els consells també han valorat l’actuació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) des d’on es promou una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal d’aprovar una reforma de l’actual llei.
En aquest sentit Jaume Domingo afirma que “no compartim la Iniciativa Legislativa Popular que ha presentat la Unió de Federacions perquè no ha estat consensuada amb altres entitats esportives del país”. Domingo fonamenta el posicionament dels consells en què la proposta de la UFEC tampoc contempla el acords que tot el sector esportiu va consensuar i signar a través del Pacte Nacional per a l’Activitat física i l’Esport. A més, la recollida de signatures tampoc es fa oferint tota la informació necessària, molts representants de les entitats desconeixen la totalitat de la proposta quan se’ls proposa la signatura.
La voluntat dels consells és que el debat al Parlament es dugui a terme a partir de la proposta realitzada per la Secretaria General de l’Esport amb les esmenes necessàries i tot el suport possible. •
Material de préstec per les escoles
Des del Consell Esportiu del Maresme posem a disposició de les escoles de la comarca un servei gratuït de préstec de material esportiu. Durant el curs escolar són molts els centres de primària i de secundària que gaudeixen de raquetes, bitlles, tamborins, futbol flag, ultimate, mazaball i molt més material que trobareu a la web del CEM. L’arc de sortides i arribades del consell també el podeu utilitzar sempre que estigui disponible.