Connect with us

Clubs

L’univers del futbol sala al Maresme

Si el futbol 11 i el futbol 7 no deixen d’augmentar en nombre de clubs i llicències sota el paraigua de la Federació Catalana de Futbol, el mateix es pot afirmar del futbol sala, un esport cada vegada més estès en el territori català i on la presència de les dones està pujant considerablement

En aquest context, el futbol sala del Maresme té un gran protagonisme en el conjunt del país. Una dada reveladora: de les catorze delegacions que té l’FCF, solament tres (Barcelona, Lleida i Baix Llobregat) tenen més equips federats que el Maresme, que compta amb 226.

Arribats a aquest punt destaca un matís molt important. Dels 24 clubs federats al Maresme, quatre d’ells (Inter Esportiu Malgrat, Sant Lluís de Palafolls, Tordera Parc i Futsal Tordera) competeixen en la delegació de Girona per raons de proximitat geogràfica, però a l’efecte de comarca és indiscutible que són entitats del Maresme. Igualment, resulta convenient destacar que alguns clubs de la nostra comarca també tenen equips inscrits en la Federació Catalana de Futbol Sala, un altre estament federatiu paral·lel i independent de l’FCF, com és l’Olímpic d’Argentona. Per aquest motiu, el club té en l’FCF inscrits dos equips femenins i un masculí.

La nostra comarca és la quarta delegació de les 14 que té l’FCF en tot Catalunya amb més equips federats

El gran club del Maresme, sense cap dubte, i sense desmerèixer a ningú, és el Futsal Mataró. És, després del CET 10 Futbol Sala, i juntament al FS Olesa, el club de Catalunya que més equips i llicències presenta. Parlem d’una família de 35 equips i 438 jugadors federats. Compta amb tres equips en categoria nacional i molts jugadors sortits del seu planter estan en equips de Primera Divisió, tant masculina com femenina. La temporada passada, sense anar més lluny, el club va viure una dada històrica: deu dels seus jugadors es van proclamar campions o subcampions d’Espanya representant a diferents seleccions de l’FCF.

EL FUTSAL MATARÓ és el segon club de Catalunya que més equips i llicències té.

Molt lluny el segueixen dues entitats que han fet un enorme salt de qualitat en els últims temps: el Sant Joan de Vilassar, que compleix 25 anys de vida, d’una banda, i el sorprenent cas del Sant Lluís de Palafolls, per una altra. Per ser un municipi de menys de 10.000 habitants, i tenint com a pobles limítrofs Tordera i Malgrat, és molt meritori que hagi tingut la capacitat de crear 18 equips de futbol sala. En els mateixos termes ens hem de referir l’Arenys de Munt Futbol Sala, que tenint una població més petita que Arenys de Mar, el dobla en el nombre d’equips.

Futsal Mataró i Canet FS són els equips que juguen a la categoria masculina més alta: Segona Nacional B

Per José Miguel Calle, director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, el Maresme és tota una potència d’aquest esport en l’àmbit català. A més, des de fa anys ve destacant en la formació de molt bons jugadors, en homes i dones. Sense anar més lluny, en l’onzena edició dels Campionats Comarcals celebrats a Blanes, la selecció infantil masculina del Maresme es va proclamar campiona”.

EL CANET FS 82, com el Futsal Mataró, és el representant del Maresme que juga a la categoría més alta

En categoria masculina el Futsal Mataró A i el Canet FS A són els millors representants del futbol sala del Maresme al jugar a Segona Divisió B Nacional. Després venen, a Tercera Divisió, Futsal Mataró B, CFS Arenys de Munt i Sant Joan de Vilassar de Mar. A la Lliga Divisió d’Honor Catalana ja trobem a Inter Esportiu Malgrat i Ciutat de Mataró.

En categoria femenina és el Futsal Mataró A el que competeix en la categoria més alta: Lliga Divisió d’Honor, grup únic. Per darrere trobem al CFS Arenys de Munt a Primera Divisió. Per cert, setmanes enrere, el sènior femení de l’Inter Esportiu Malgrat es va proclamar subcampió de la Copa Girona.

Sens dubte, el futbol sala és una especialitat esportiva molt arrelada i en clar creixement al Maresme i a Catalunya. La pilota petita també triomfa.

“El Maresme és una gran potència del nostre esport a Catalunya i destaca en la formació de jugadors”

JOSÉ MIGUEL CALLE Director Lliga Catalana Futbol Sala FCF

More in Clubs