Connect with us

Voleibol

L’imparable creixement del voleibol al Maresme

Fa només quatre temporades, en la 2020-2021, el Maresme comptava amb onze clubs de voleibol de pista. Un any després es va crear l’Associació Vòlei Sant Pol amb un equip femení… i en la present hem de donar la benvinguda al Club Voleibol Tordera, que aporta tres equips més. En total, el Maresme compta ja amb tretze clubs en competició. És a dir, pràcticament la meitat de la comarca té una entitat dedicada a la pràctica d’aquest esport.

I si això és una gran notícia, molt més ho és l’imparable creixement quant a llicències i equips en competició. El Maresme segueix la tendència imparable del voleibol a tot Catalunya i no es queda enrere. Si al començament del curs 21-22 hi havia un total de 85 equips jugant cada cap de setmana, en l’actualitat, al tancament de les inscripcions la primera setmana d’octubre, n’hi ha 119. Estem parlant, en tan sols tres anys, de 34 equips més en pista.

Una de les raons d’aquest constant creixement s’explica gràcies a algunes decisions que la Federació Catalana de Voleibol ha dut a terme amb la finalitat de potenciar la participació d’equips de categoria mixta. Hi ha clubs que, per nombre de llicències, no poden fer només un equip femení o masculí, però sí que poden, si se’ls permet, sumar llicències de tots dos sexes. Una decisió esportiva que ha aconseguit l’efecte desitjat, ja que en la 21-22 hi havia solament tres equips mixtos competint i en el present curs n’hi ha 17. Una xifra que parla per si sola.

En l’actualitat compta amb tretze clubs de pista, amb un total de 119 equips competint a les diferents lligues de la FCVB

Una altra dada digna de destacar és el gran esforç que estan realitzant tots els clubs per potenciar el voleibol masculí, que s’estaven quedant enrere respecte al femení. Dos dels clubs més potents de la comarca, el CV Premià de Dalt Maresme i el Vòlei Vilassar de Mar han creat el seu primer equip de nois, els dos en categoria sènior. Això fa que el voleibol masculí hagi passat de tenir 22 equips en la temporada 21-22 als 34 de l’actualitat.

Una anotació més: dels tretze clubs del Maresme, solament un, l’Escola Pia de Calella no disposa d’equip de nois. Tots els altres, sí. Un any més el CV Premià de Dalt Maresme és el club que té l’equip femení en la categoria més alta, la Superlliga 2, la divisió de plata del voleibol espanyol, i un altre a Primera Divisió Nacional, la de bronze. L’entitat premianenca va protagonitzar la temporada passada un any per emmarcar. En nois, serà també el CV Arenys de Mar el que ens representarà a la Primera Divisió Nacional.

Sens dubte el voleibol català gaudeix d’una salut de ferro i a aquesta realitat contribueixen amb molt de protagonisme els clubs del Maresme, on aquest esport ha crescut amb passos de gegant en els últims anys i on alguns dels pocs municipis on encara no tenen club de voleibol estan treballant per a crear aquesta oferta esportiva.

Font: Federació Catalana de Voleibol

More in Voleibol