Connect with us

Voleibol

El vòlei català, a punt d’arribar als 1.200 equips

L’esport viu el millor moment de la seva història a Catalunya

Per tercer any consecutiu el creixement del Vòlei Català torna a ser històric i suma 156 equips nous a la competició catalana, el que suposa un increment del 14,97% respecte a la temporada anterior arribant als 1.198 equips en competició, i encara hi ha categories obertes.

Des de 2021, després de la pandèmia, s’hi han sumat 448 equips nous, el que suposa que més d’un terç de les noves incorporacions, un 38,36%, s’han fet en els últims tres anys.

Dels 1.198 equips actuals, 1.168 són de competició catalana i 30 més són els que participen en competició estatal. Competint a Catalunya tenim 770 equips femenins, 300 masculins, 56 de categoria aleví i 42 amateurs. O el que és el mateix, un 65,92% de les llicències són femenines i un 25,62, masculines, mentre que la resta es reparteixen en els equips mixtos alevins i màster.

Hi ha un total de 153 clubs, deu d’ells nous aquesta temporada, certificant el constant creixement d’aquest esport a Catalunya

Dels 156 equips nous, 113 han estat femenins, 35 masculins i 10 alevins. La categoria amateur, per ara, perd dos equips. Per categories, la que més ha crescut ha estat la tira cadet i juvenil, sumant un total de 50 equips nous entre les tires preferents i les de primera, segona, tercera divisió.

La nova competició de tira preferent comptarà amb un total de 32 equips, mentre que la de tercera divisió en suma 18 més. En segon lloc, trobem l’increment de la categoria infantil femenina, que suma 30 nous equips, dels quals 14 han fet inscripció a segona divisió i 16 a preferent. Per últim, cal destacar també el creixement de la categoria cadet preferent que sumarà 17 nous equips.

A les competicions masculines, el major increment el trobem a sènior masculí, on la regularització de segona divisió fa que la categoria perdi 6 equips, però se’n sumin 20 de nous a tercera divisió. Situació similar la que trobem a cadet masculí, on també es regularitza la primera divisió a 16 equips, mentre que a segona n’hi haurà un total de 62 entre els 16 que baixen de categoria i els 13 equips nous. Per contra, hi ha 3 categories que perden equips. Tant la competició júnior masculina com la juvenil preferent femenina comptaran amb 3 equips menys aquesta temporada. Igual que a la categoria amateur on, tot i que encara no s’han tancat les inscripcions, hi ha dos equips menys que l’any passat.

Suma 156 equips nous a la competició, el que suposa un increment del 14,97% respecte a la temporada anterior, arribant als 1.198

La xifra dels 1.200 equips podria arribar ben aviat, ja que les competicions alevins i amateurs tanquen inscripcions el dimecres 4 d’octubre. Pel que fa a clubs, aquesta temporada n’hi ha un total de 153. La temporada passada se’n van incorporar un total de 9 amb 13 equips, mentre que aquesta temporada sumem 10 clubs a la competició federativa aportant fins a 22 equips en diferents categories. Només 8 d’aquests clubs, un 5,28% són exclusivament de platja, mentre que els 145 restants són de pista, tot i que poden tenir secció de platja.

Font: Federació Catalana de Voleibol

More in Voleibol