Connect with us

Futbol

El ressorgiment del futbol a Montgat

L’històric CD Montgat va ser absorbit per la Fundació Hermes el 2014, un projecte que va fer fallida pocs anys després

El futbol ha viscut diferents vicissituds a Montgat al llarg dels últims anys. L’històric CD Montgat, habitual en el futbol regional del Maresme des de mitjan segle passat, així com en el formatiu, va ser absorbit la temporada 2014-2015 per la Fundació Privada Hermes. Aquest nou club va instal·lar a Montgat el seu centre d’operacions, necessitat d’un camp de futbol per desenvolupar el seu ambiciós projecte esportiu que volia ser un referent al Maresme i en el futbol català i que, no obstant això, a l’hora de la veritat, solament va durar quatre temporades, fins a la 2017-2018.

Durant alguns mesos la possibilitat que Montgat perdés el seu club de futbol va ser tan real com la vida mateixa, cosa que hagués estat un cop molt dur per al teixit esportiu d’un municipi on l’esport és un dels seus pilars. Durant quatre temporades consecutives, el club va anar perdent massa social. En l’última, el Montgat havia perdut gairebé la meitat dels jugadors i equips.

L’FCF va distingir l’equip amateur de la FEM com a segon classificat del Joc Net a Quarta Catalana, grup 5

Fa sis anys, un grup d’entrenadors, liderats per Lolo Alonso, actual president, van salvar l’entitat i va refundar el club com a Fundació Esportiva Montgat

A la fi del 2017 el president de la Fundació Privada Hermes va decidir abandonar el projecte. Davant aquesta fosca realitat, va haver-hi un grup d’entrenadors que es va negar a acceptar-la i es van rebel·lar, comprometent-se a fer un nou projecte esportiu. No des de zero, però gairebé. Al capdavant d’aquesta ‘resurrecció’ es va posar Manuel ‘Lolo’ Alonso com a president i entrenador.

El primer pas va ser canviar el nom del club, que va passar a dir-se Fundació Esportiva Montgat: “Els inicis van ser molt difícils, perquè es tractava que els pares dels nens tornessin a creure en el nostre projecte esportiu. En definitiva, a recuperar el futbol per a Montgat. No oblido que a penes teníem cent llicències quan al febrer de fa sis anys ens vam fer responsables del club”, recorda Lolo.

A la Nit dels Campions de l’FCF de 2023 es va premiar l’Aleví A per haver quedat campions de la seva categoria

Avui dia, la fotografia de la Fundació Esportiva Montgat és molt diferent: Comptem amb més de 300 llicències federatives i un total de 25 equips, incloent-hi els veterans i l’Escola, formada per uns quinze nens. A més, per segona temporada tenim un equip de futbol sala, que entrena i juga en el Pavelló”, explica el president de l’entitat que, alhora, és l’entrenador del benjamí sub-10.

Lolo Alonso, a més de ser president i entrenador, és el coordinador dels equips de Futbol 11. Enrique Lamas, que també fa les importants funcions de secretari del club des de la seva refundació, és el coordinador de Futbol 7.

Lolo Alonso // President: “Sens dubte, estem en el nostre millor moment des que vam arribar al club. Aquí tots són benvinguts”

La junta directiva està formada per només tres persones, els ja citats més Manuel Cuenca:Som una família i ser un club familiar es nota. Aquí hi són benvinguts tots, tant els que són de Montgat com els de pobles adjacents. Tenim a nois de Teià, Tiana, el Masnou, Badalona… La nostra filosofia és cent per cent formativa. Prioritzem la qualitat dels entrenaments i la formació, abans que pujar de categories. Ens agrada competir, però el resultat és el menys important. Si guanyes, bé. Si perds, també, l’important és que els nens siguin feliços fent esport”.

Diu Lolo que: “Al Montgat acceptem tots els nens. Fa poc va venir un pare amb un nen de vuit anys preguntant si podia fer una prova, ja que en un altre club no l’havien agafat perquè no li veien aptituds. A un nen de vuit anys! Per a això estem nosaltres, per educar-lo, per acompanyar-lo en el seu aprenentatge i progressió”.

Aleví sub-12 A // Segona Divisió
Infantil A // Segona Divisió
Benjamí sub-10 C // Lliga Cadeca
Prebenjamí sub-10 B // Tercera Divisió
Prebenjamí B
Aleví sub-11 A // Segona Divisió
Cadet B // Segona Divisió
Cadet C // Segona Divisió

A poc a poc, el club, al qual també se’l coneix com la FEM, va recollint els seus fruits. En l’última gala de l’esport de Montgat van ser premiats l’Aleví A (millor equip), Manuel Alonso (millor directiu), Iván Sánchez (millor entrenador), Sergi Pérez (per la seva trajectòria esportiva) i Juani Piriz (per la seva implicació al camp).

Igualment, en la Nit dels Campions de la Federació Catalana de Futbol de 2023, celebrada a Premià de Dalt, es va premiar a l’Aleví per haver quedat campions de la seva categoria. També l’FCF va distingir a l’equip amateur de la FEM com a segon classificat del Joc Net a Quarta Catalana, grup 5. “Sens dubte, estem en el nostre millor moment des que vam arribar al club. Encara que sembli mentida, fins i tot ens vindria bé tenir una mica més d’espai per als entrenaments”, afirma amb satisfacció Lolo, que es felicita que l’Ajuntament canviés fa dues temporades la gespa artificial i en la temporada actual hagi millorat la il·luminació del camp amb llums led.

Volem créixer, però de manera sostenible i controlada. Si gràcies al treball que estem fent de manera pacient arriben bons resultats i pugem de categoria, perfecte. El més important són els nens, que aprenguin, es diverteixin i competeixin per a un club on l’educació i els valors són innegociables”, sentència un president i entrenador que, al costat d’altres tècnics i col·laboradors, va fer possible que Montgat continués tenint el seu club de futbol.

ELS EQUIPS DE LA FEM

FUTBOL 11

  • 1 › Amateur
  • 2 › Juvenils
  • 3 › Cadets
  • 2 › Infantils

FUTBOL 7

  • 1 › Infantil (Lliga Cadeca) *
  • 5 › Alevins
  • 5 › Benjamins (1 Lliga Cadeca)*
  • 3 › Prebenjamins (2 Lliga Cadeca)*
  • 1 › Escoleta

*Lligues on no hi ha ascensos ni descensos

More in Futbol