Connect with us

Futbol

Gols contra el Lupus

L’Associació Kms XL LUPUS va organitzar per segona vegada en el món un partit en benefici dels pacients d’aquesta malaltia que encara no té cura

Els equips de veterans del RCD Espanyol, del FC Girona i un combinat d’exjugadors del C.F. Santvicentí i amics de Kms XL LUPUS van disputar dissabte 20 de gener al Camp Municipal de Futbol Toni Buch de Sant Vicenç de Montalt un triangular amistós amb l’objectiu de recaptar diners per a la recerca del lupus.

Aquest amistós va ser molt més que un partit. Es tractava de la segona vegada en el món (la primera va ser al maig de l’any passat i hi van participar els veterans del FC Barcelona) que s’organitzava un partit de futbol en benefici dels pacients de Lupus, una malaltia del sistema autoimmune que actualment no té curació.

Van participar en un triangular en el municipal de Sant Vicenç de Montalt els veterans de l’Espanyol, del Girona i del C.F.Santvicentí i la recaptació es lliurarà als Amics del Clínic

Els organitzadors, amb Pep Vega al capdavant, van voler donar les gràcies de tot cor a les persones que hi van participar i hi van col·laborar. La recaptació total va ser de 2.853,65 euros. Per a totes les persones que ho desitgin, la FILA 0, continuarà oberta fins al 28 de febrer. Kms XL Lupus és un projecte solidari, sense ànim de lucre, amb l’objectiu principal de donar visibilitat i recaptar fons per a la recerca de les malalties autoimmunes en general i per al lupus en particular i sempre a través de reptes esportius: “L’esport i els reptes XL, que moltes vegades es titllen d’”impossibles”, són la nostra excusa per donar visibilitat a la malaltia i de suport i ajudes a transmetre els valors necessaris perquè la societat conegui i empatitzi amb la causa”, s’afirma en l’associació.

Kms XL Lupus neix de l’experiència personal del seu fundador, Pep Vega, quan va decidir deixar el seu treball i comprometre’s en exclusiva a la causa després de veure morir la seva mare per aquesta malaltia. Sempre ha estat molt vinculat al món de l’esport que ha estat per a ell la seva passió, la seva professió i motor de superació.

Nascut a Sant Vicenç de Montalt el 1977, Pep Vega va crear l’associació el 2018 i des de llavors ha posat en marxa innombrables reptes esportius per recaptar fons. Entre d’altres, caminades populars, com els 220 km corrent entre el parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici o els 2.529 quilòmetres amb bicicleta unint els punts més allunyats d’Espanya, Cadaqués i l’Illa del Hierro.

Més informació: www.kmsxlupus.com i a info@kmsxlupus.com

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Futbol