Connect with us

Ajuntaments

Santa Susanna, més esport que mai

Octubre ha estat un mes especialment actiu per al municipi de Santa Susanna, que ha arribat a organitzar fins a tres competicions esportives diferents, posant de manifest, una vegada més, la seva gran capacitat per acollir esdeveniments esportius, tant nacionals com internacionals. La seva experiència en aquest camp, sumat a la seva magnífica estructura hotelera i qualitat dels seus serveis, han convertit Santa Susanna en un pol de l’atracció per als amants de totes les disciplines esportives.

Aquest mes d’octubre han estat karate, enduro i petanca i al novembre, com és habitual des de fa molts anys, organitzarà l’IFBB World Men’s Championships&Women’s World Cup Sènior i Màster. És a dir, la gran cita mundial del fisioculturisme i fitnes.

Karate: Campionat d’Europa de Kyokushinkai

A mitjans d’octubre, 17 països d’arreu del món (entre ells Canadà, Hongria, Kazakhstan, Romania, Gran Bretanya, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Geòrgia i Espanya ) van participar al XIII Campionat Europeu de Karate en la modalitat de Kyokushinkai, en Kata y Kumite. El Kyokushinkai és un estil de karate fundat el 1953 pel mestre d’arts marcials japonès d’origen coreà Masutatsu Oyama. Aquest estil té una filosofia basada en la millora personal mitjançant el control de la ment i el cos.

Té per objectiu l’eficàcia al combat real, que són de gran espectacularitat. Uns 350 participants de totes les categories, des d’aleví fins a màsters, van omplir de tatamis el Pavelló Municipal de Santa Susanna, que va donar la benvinguda als responsables espanyols i internacionals d’aquesta art marcial. Així, l’alcalde, Joan Campolier va conèixer el “Shihan” Yoshikazu Koi – 7è Dan, vicepresident de Ikoku (International Karate Organization Kyokushikaikan) i la “ Sensei” Vera Shichinohe, secretària general de l’Organització.

Enduro: II Edició de la Catbike Maresme

Diumenge dia 24 d’octubre, prop de 230 corredors van prendre part de l’última prova de la Copa Catalana d’Enduro 2022 dins de la segona edició de l’Enduro CatBike Maresme. Es tracta d’una competició d’enduro de bicicletes de muntanya on el cronometratge es fa només a les baixades.

La Copa Catalana consta de vuit proves que tenen lloc a tot el territori català i des de fa dos anys Santa Susanna és la seu d’una d’elles. La competició va tenir les categories de cadet, júnior, Sub-23, Elit i diferents edats de Màster, des de 30 fins a 60. La prova estava oberta tant a corredors federats com a no federats i un any més existia la modalitat d’e-bike, tan de moda els últims anys.

Petanca: 18è Festival Internacional i PPF Tour 2022

El 18è Festival Internacional de Petanca i el PPF Tour Internacional 2022 Santa Susanna “Pota Blava” van portar fins a Santa Susanna més de 4.500 participants i uns 3.000 acompanyants en només nou dies, que sumats representen més de 7.500 persones. El Festival Internacional es va fer del 16 al 22 d’octubre amb la presència d’esportistes que en la seva majoria procedien de França. L’empresa que ho organitza, Latitude Sud Sport, fa divuit anys que a finals del mes d’octubre porta a Santa Susanna aquesta prova.

El PPF Tour Internacional 2022 Santa Susanna “Pota Blava”, per la seva part, va celebrar-se el 22 i 23 d’octubre. En aquest cas, el gruix de participants va ser més repartit: espanyols, francesos, italians i suïssos. Dins del PPF Tour Internacional s’hi van aplegar tres competicions: el 12è Campionat Internacional Masculí de tripletes, el 3r Campionat Femení de Tripletes i el 2n Campionat Decathlon Joves de doblets. Els organitzadors, a més de l’Ajuntament de Santa Susanna, van ser la Federació Espanyola de Petanca, la Federació Catalana de Petanca i el Club Petanca El Prat.

More in Ajuntaments