Connect with us

Clubs

Marta Bach: la retirada d’una icona del waterpolo

La gran jugadora del CN Mataró anuncia la seva retirada, després d’una carrera esportiva insuperable tant a l’equip maresmenc com amb la selecció espanyola.

“És difícil despedir-se del que ha estat la meva vida durant 15 anys. Avui puc dir que la meva trajectòria com a jugadora de waterpolo ha acabat. Ho faig amb tranquil·litat i felicitat. Em sento afortunada d’haver-me dedicat al meu esport durant tants anys“. Així començava el comunicat amb el que Marta Bach anunciava la seva retirada com a jugadora professional de waterpolo.

Un anunci que arriba després d’una trajectòria esportiva impecable de més de tres lustres, durant els quals la Marta s’ha erigit com una peça clau tant del seu estimat CN Mataró com de la selecció espanyola de waterpolo.

El palmarès de la Marta és senzillament espectacular, i inclou dues plates olímpiques, un or i dues plates mundials, i dos ors i un bronze europeus, a més d’innumerables èxits aconseguits a les piscines de l’equip del seu cor.

A finals de l’any 2021, la Marta ja va anunciar que deixava la selecció espanyola, però va continuar jugant a les ordres de Dani Ballart una última temporada on es van fer amb tres títols: la Copa Catalunya, la Copa de la Reina i la Supercopa d’Espanya.

Des d’Esportiu Maresme no podem sinó felicitar a aquesta gran jugadora per una carrera senzillament insuperable, i li desitgem el millor en el futur.

Es reprodueix a continuació la resta del comunicat publicat a les seves xarxes socials:

“Gràcies al CN Mataró per donar-me l’oportunitat de poder créixer a casa fins a arribar a assolir grans èxits i viure moments inoblidables. D’aquesta etapa m’emporto molts moments que mai deixaré de recordar, com la medalla de bronze en el campionat juvenil el 2008, la setmana gloriosa del club l’abril del 2016, on vam aconseguir els primers títols nacionals i internacionals, o l’últim partit viscut a la Joan Serra on, després de dues temporades, vam tornar a viure un partit com una festa amb les grades plenes. M’agradaria agraïr a tots els entrenadors que he tingut al llarg de la meva carrera, de cadascun d’ell m’enduc mil aprenentatges i lliçons, coses bones i coses no tan bones però totes elles m’han fet créixer com a jugadora i com a persona. També agraïr a totes les jugadores amb les que he tingut la sort de compartir vestuari, amb elles he viscut la part més bonica de l’esport d’equip. Hauria de fer una llista molt llarga de companyes i amigues amb les que em quedo… però en especial vull anomenar a la xixi, la Clara Cambray. Gràcies per cada moment al teu costat i per ser la millor companya de capitania de l’equip. Els valors que aportes a l’equip i al club són admirables i, juntes, sempre hem intentat transmetre’ls a totes les companyes que optaven per venir a jugar a Mataró. A totes les jugadores d’arreu del món que heu escollit venir al Mataró, només espero que el temps que hagueu estat al club us hagueu sentit com a casa. Per suposat, vull agraïr a la meva familia el recolzament constant en tot moment en els bons i mals moments. I sobretot a tu Ramiro Veich , per ser el meu company de viatge i fer-me valorar la sort que tenim de poder viure tots aquests moments a la ciutat on hem crescut. Penjo el gorro però seguiré de ben a prop el waterpolo i el meu estimat club. Gràcies!”

Fotos: Esportiu Maresme, CN Mataró i FCN.

More in Clubs