Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

La Sant Mateu XTrail se supera a si mateixa

Amb més de 750 participants, la carrera de muntanya va transcórrer per corriols costeruts i descensos molt pronunciats del Parc de la Serralada del Litoral, sobre un terreny molt irregular que exigeix una gran preparació física

La novena edició de la Sant Mateu XTrail, una de les carreres de muntanyes més boniques i espectaculars de les que es disputen al Maresme, va sorprendre l’organització en batre’s el rècord de participants de la prova: una mica més de 750 corredors, el 40% dones. Unes xifres que posen de manifest dues coses. La primera, que els amants de l’esport i d’aquestes carreres tenien ganes que arribés la Sant Mateu XTrail per oblidar-se també de la pandèmia. I la segona, que cada vegada la participació de la dona és un fet incontestable.

El Parc de la Serralada del Litoral va ser l’escenari de part de la cursa
El premi. Arribar a la meta és la millor de les recompenses

La Sant Mateu XTrail va estar organitzada per l’empresa ‘7SPORT’ amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Dalt

La prova es va dividir en tres distàncies: 10 km, 15 km i la més exigent, 25 km, amb un desnivell de 1.100 metres.

Tots els participants van sortir de la Societat Cultural Sant Jaume de manera escalonada i van travessar la meta en el Parc de Can Verboom, on es va dur a terme el lliurament de premis als primers classificats de cada categoria.

Podi. El regidor d’esports, Juli Giner, va fer entrega dels premis als primers classificats
Josep Triadó, alcalde de Premià de Dalt, va ser un dels participants

Organitzada per l’empresa ‘7SPORT’, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Dalt, aquesta Sant Mateu XTrail també serà recordada pel gran nivell esportiu dels corredors, entre ells els alcaldes de Premià de Dalt i Premià de Mar, Josep Triadó i Rafael Navarro respectivament. En la distància llarga la victòria va ser per a l’actual campió, Miquel Corbera, i Natalia González.

En la de 15 km va ser per a Mercerdes Arcos i Oriol Juan, que va aconseguir el seu tercer triomf. En la carrera de 10 km van guanyar Oscar Alfani i Alejandra Andreu.

Dones. Més del 40% dels inscrits eren dones, que cada any son més nombroses.
Exigent. El recorregut tenia trams de dificultat.

També cal recordar que més del 50% dels participants no eren del Maresme, la qual cosa remarca el prestigi que ha assolit la Sant Mateu XTrail, que l’any que ve viurà la seva desena edició.

Un número rodó.

More in Curses de muntanya i Muntanyisme