Connect with us

Ajuntaments

Sílvia Tamayo: “Tenim un teixit esportiu molt potent”

Canet de Mar és un dels municipis del Maresme més actius esportivament parlant i que més es preocupen per la seva promoció. Compta amb destacats esportistes entre els seus habitants i importants entitats.

Com definiria la fotografia esportiva de Canet de Mar?

Canet és un municipi d’uns 14.000 habitants que sempre ha estat reconegut i valorat per la seva gran tradició cultural. Posseeix un teixit associatiu molt potent i és molt estrany trobar-te a un canetenc que no estigui vinculat a una associació. En l’àmbit esportiu passa exactament el mateix. Tenint mar i muntanya, comptem amb nombrosos clubs i associacions que fan que l’esport també sigui un gran motor social del poble.

Canet destina, més o menys, el 3% del seu pressupost a l’àrea esportiva…

Així és: 329.000 euros sobre un total de 12 milions. És un pressupost que pivota sobretot en el manteniment de les instal·lacions que tenim actualment, així com en subvencions a les diferents entitats esportives i beques d’ajuda.

Què li falta a Canet esportivament parlant?

Indiscutiblement ens faria falta un segon pavelló per cobrir tota la demanda que hi tenim, fet que ara mateix és una cosa complicada econòmicament, per això ens veiem obligats a utilitzar les instal·lacions de l’Institut. Ens agradaria poder cobrir la pista exterior d’hoquei. En l’àmbit esportiu tenim previstes diferents línies d’actuació, com avançar més en l’esport inclusiu i en programes per a la Gran. Per cert, tenim sobre la taula un projecte molt ambiciós que de moment està en ‘stand by’…

Ens en fa cinc cèntims, si us plau?

Es tractaria de fer un gran complex esportiu prop d’on es troba l’H2O. Es traslladaria el camp de futbol, es faria un altre pavelló i diferents instal·lacions més. La reserva de l’espai ja està feta, però tot aixó encara es nomès una idea. Ja veurem en el futur.

Quines són les proves esportives més importants que organitza Canet?

En tenim moltíssimes! El cros del mes de gener, el Campionat de Catalunya de ciclomotor a l’abril, la Marxa Popular que ja té vint anys de vida, La Nocturna, La Milla, la Pedalada que organitza el Club Ciclista, el torneig de vòlei platja del mes de maig que és un gran dinamitzador d’una zona que estava d’esquenes al municipi, el Campionat d’Atletisme Escolar, el Campionat d’Espanya de Botxes de juny… i moltes més que tenen com a colofó la Nit de l’Esport que organitzem des de l’Ajuntament.

Canet sempre ha tingut, i segueix tenint, esportistes molt destacats…

Pel que fa a equips han destacat els clubs de bàsquet i futbol sala. En atletisme hem tingut dues medalles en els últims campionats de Catalunya i hi ha una tradició de bons resultats en arts marcials. Ara tenim al pilot del

Dakar Joan Pedrer, la judoca Marta Also, la triatleta Andrea López, que va ser triada millor esportista de Canet l’any 2017, la nedadora de natació sincronitzada Miriam Llobet, la jugadora de petanca i botxes Cristina Soler, el futbolista Jordi Amat… I no podem oblidar-nos de l’històric marxador Jordi Llopart.

Expliqui’ns què la va motivar a ficar-se al món de la política.

Quan em vaig casar vaig venir a viure a Canet. Sempre he tingut moltes inquietuds socials i participatives. Sóc d’ideologia d’esquerres i molt aviat em vaig vincular al PSC. En les Municipals de 2003 vaig donar un cop de mà i vaig entrar en les llistes. Vàrem guanyar i durant dues legislatures em van donar la responsabilitat de portar les Regidories de Medi Ambient i Educació.

Després va passar a l’oposició…

En 2011 i 2015, efectivament. No obstant això, el novembre de 2017 ERC va perdre la confiança amb els seus socis del PDCat i va buscar una altra alternativa de govern.


Les Dades

Alcaldessa:

Blanca Arbell Brugarola (ERC)

Població:

14.423 (2017)

Superfície:

5,6 km² (2.575,54 hab./km²)

Lloc web:

www.canetdemar.org

Pressupost Àrea d’Esports 2018: 329.000 euros

Principals Instal·lacions esportives: Pavelló Municipal (futbol sala, voleibol, patinatge, hoquei…), camp de futbol, Complex Esportiu H2O (gestió indirecta), pista d’atletisme, tres pistes de petanca i botxes, i un rocòdrom. L’Ajuntament té cedits diferents espais municipals a nombrosos clubs i associacions del municipi, com el Club Ciclista, Club de Billar, Tennis Taula, Club d’Escacs o la Penya Barcelonista.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments