Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

Taula Comarcal d’Esports, una eina al servei dels municipis

20 poblacions del Maresme van estar representades en una iniciativa que té la seva continuïtat assegurada

El passat 30 de gener es va celebrar la Taula Comarcal d’Esports organitzada pel Consell Esportiu del Maresme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Mar. La Taula Comarcal va adreçada a les regidories d’Esports dels Ajuntaments amb l’objectiu de posar en comú bones pràctiques de l’àmbit esportiu que es desenvolupen a cadascun dels municipis, donar suport i solucions a situacions de caràcter esportiu que ho requereixin i compartir novetats i recursos útils per a cada realitat.

La necessitat de crear la Taula Comarcal va sorgir arran de la pandèmia, quan els Ajuntaments van haver d’estar al peu del canó per adaptar-se a un dia a dia molt canviant pel que fa a les normatives, recomanacions i instruccions que van afectar molt el sector esportiu de cada municipi.

La iniciativa del Consell Esportiu es va iniciar de manera telemàtica per reunir els responsables d’esports de cada localitat, poder ajuntar forces, unificar els diferents missatges que es rebien i donar suport a les regidories que ho necessitessin de manera que el sector esportiu patís el mínim possible, tot vetllant per la seguretat dels ciutadans.

Va adreçada a les regidories d’Esports dels Ajuntaments amb l’objectiu de posar en comú bones pràctiques de l’àmbit esportiu

Després d’aquelles primeres reunions, la Taula Comarcal ha continuat trobant-se periòdicament de manera telemàtica tractant diferents temàtiques que afecten l’àmbit esportiu, fins al passat dia 30 de gener, en què finalment es va poder donar lloc a una jornada més extensa i en format presencial. La jornada es va iniciar a les 9.30 hores al pavelló municipal de Premià de Mar amb la benvinguda per part de Rafa Navarro –alcalde de Premià de Mar, Xavier Amor –diputat de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona i Jordi Matas –president del Consell Esportiu del Maresme, acompanyats de Pep Ripollès –regidor d’Esports de Premià de Mar i vicepresident del consell esportiu.

Els representants de la Diputació de Barcelona van presentar el Catàleg de Serveis als ajuntaments, Xavier Amor, acompanyat del gerent Santi Sarraute i d’Abel Garcia van exposar les diferents ajudes que s’ofereixen als municipis. Ferran Cirac, tècnic del Consorci de Turisme va presentar Maresme Esport i Turisme i va detallar les principals actuacions que fa el consorci relacionades amb l’esport. El va seguir, Oscar García, d’Atlas Consulting explicant un projecte per motivar els joves de la comarca a mantenir-se actius a través de la consecució de reptes esportius, anomenat Maresme Move i que s’està iniciant conjuntament amb el CEM i obert a la participació dels municipis de la comarca.

Per finalitzar les ponències, el representant territorial de Consell Català de l’Esport, Josep March, va presentar les línies de subvenció per enguany i diferents projectes de la Secretaria General de l’Esport. El punt final a la trobada va ser una experiència immersiva en realitat virtual.

El Consell Esportiu del Maresme va presentar XRSports. cat, un projecte a través del qual es pretén tornar a encisar amb l’activitat física els adolescents que han abandonat la pràctica esportiva per diferents motius. Els assistents a la Taula Comarcal van poder provar les diferents apps que es fan servir en aquest projecte guardonat el 2023 per la Fundació Catalana per a l’Esport.

Els Ajuntaments assistents a la Taula Comarcal van ser: Alella, Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, Dosrius, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Tordera.

En acabar la jornada, assistents i organitzadors van valorar molt positivament el funcionament de la jornada, destacant la importància i el valor de poder ajuntar Diputació, Consell Català de l’Esport, empreses i ajuntaments en una mateixa taula, per parlar de projectes, subvencions i ajuts per dinamitzar l’esport de la comarca. La continuïtat de la taula està assegurada i ja es treballa en nous reptes per futures edicions.

More in Consell Esportiu del Maresme CEM