Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

Arrenca la temporada 2023-2024 dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és el programa de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal impulsar la transmissió de valors socials i l’adquisició d’hàbits saludables, mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa.

Els destinataris dels JEEC són els infants, adolescents i joves des de primer de primària fins al final de l’educació secundària. Els consells esportius parteixen de la premissa que mitjançant els valors educatius i formatius implícits en l’esport, es poden transmetre valors positius per a la nostra societat com l’acceptació de les regles, el civisme, el treball en equip, el respecte, la tolerància, el diàleg i la comprensió.

Amb aquesta creença, totes les activitats promogudes pels consells esportius i adreçades a esportistes en edat escolar es plantegen amb criteris pedagògics. En concret, els objectius dels Jocs Esportius Escolars són:

  • Difondre, valorar i cercar l’assoliment dels valors per sobre dels resultats esportius.
  • Utilitzar la pràctica esportiva com un element de formació.
  • Respectar les normatives i reglaments dels diferents esports.
  • Vetllar pel joc net, els comportaments esportius i el respecte als contraris.
  • Gaudir de l’esport i de tots els valors que deriven de la seva correcta pràctica.

Ja estan obertes les inscripcions dels esports d’equip!

Tota la informació fent clic aquí

Novetat de la temporada: neix el Maresme Dance Fest!

Gràcies a l’interès que han manifestat molts centres educatius i escoles de dansa per poder dinamitzar trobades i competicions escolars, ens alegra comunicar-vos que aquesta temporada posem en marxa la primera edició del MARESME DANCE FEST dins els Jocs Esportius Escolars.

Es tracta d’un festival de dansa amb diverses seus al Maresme, al llarg de la temporada 23-24, on podran participar tots els conjunts de ball de la comarca que ho desitgin. La participació en cada entrega del festival serà gratuïta, només caldrà que cada ballarí o ballarina tingui llicència esportiva tramitada pel CEM. Aquesta llicència assegurarà als ballarins i ballarines durant els seus assajos i entrenaments i els permetrà participar en les diferents activitats convocades per enguany.

En aquesta primera edició del MARESME DANCE FEST es proposa la participació no competitiva, en format exhibició. Les tipologies de ball admeses engloben la dansa clàssica, el jazz, el contemporani, les danses urbanes i la dansa aeròbica, amb l’única condició que sigui en format grupal.

Aviat convocarem una reunió informativa de desenvolupament de la proposta per a aquesta nova temporada (categories, seus, calendari…). Totes les entitats i escoles que estigueu interessades a participar o vulgueu més informació, us convidem que us poseu en contacte amb nosaltres!

Esperem construir una gran primera edició i fer gaudir petits i grans d’aquesta eina d’expressió i salut que tant ens agrada! A BALLAR!

Més informació a la pàgina web del Consell Esportiu del Maresme

More in Consell Esportiu del Maresme CEM