Connect with us

Atletisme

Circuit Maresmenc de Cros 2023-2024: més i millor

El Circuit Maresmenc de Cros és una iniciativa promoguda pel Consell Esportiu del Mareme, els diferents ajuntaments de la comarca del Maresme i l’empresa Gesport posada en marxa ara fa 12 anys, que consisteix en una lliga puntuable de Cros formada per 10 proves per a aquesta temporada 2023/24, una més que l’any passat, ja que s’ha incorporat Llavaneres. Està obert a tots els públics, tant clubs com individuals.

Des de la pandèmia, fet que ens va trasbalsar a tots, es van adoptar noves mesures en les competicions esportives. Això ha esdevingut en un salt qualitatiu al Circuit, incorporant la tecnologia com a principal eina de gestió en els crosos. La solidesa d’un projecte que va començar fa una dècada, ha permès que avui dia el Circuit Maresmenc de Cros tingui una participació de prop de 4.100 participants, i amb un increment d’inscrits del 15% anual.

L’any passat hi van participar 4.100 atletes i en aquesta edició s’hi incorpora un nou ajuntament, Llavaneres. En total es faran 10 proves.

El tret de sortida del Cros d’aquesta temporada es farà el 28 d’octubre a Santa Susanna i finalitzarà dissabte 27 de gener a Cebrià de Vallalta, com l’última edició. Hi haurà una gran festa final de repartiment de premis al mes de febrer.

És important tenir en compte que, per a una millora en el servei, més rapidesa i una major precisió en el cronometratge, l’organització posa, de nou, a disposició dels participants, un cronometratge digitalitzat mitjançant xip incorporat en el dorsal. La classificació es regirà per la posició d’arribada a meta.

El circuit compta amb el suport dels diferents ajuntaments i del Consell Esportiu del Maresme, a més dels patrocinadors

La digitalització permet més precisió així com poder tenir els resultats de cada Cros a l’instant, a través de la web www.xipgroc.cat. El cost del dorsal amb xip per tota la Lliga, serà de 4 € per participant, que s’haurà d’abonar en el moment de fer la inscripció al seu primer cros de la temporada a la web www.gesport.cat. Totes les inscripcions han de ser online a través del formulari que trobareu en aquesta web. El dijous abans de cada prova, a les 9 h, es tancaran les inscripcions per poder assignar dorsals.

CALENDARI CROS 2023-2024

  • 24è CROS DE SANTA SUSANNA: Dissabte 28 d’octubre de 2023.
  • 43è CROS DELS ARENYS: Dissabte 4 novembre 2023.
  • 3r CROS DE TORDERA: Dissabte 18 de novembre de 2023.
  • 1r CROS SEMIURBÀ DE LLAVANERES: Dissabte 25 de novembre de 2023.
  • 28è CROS DE MALGRAT: Divendres 8 de desembre de 2023.
  • 15è CROS D’ALELLA: Diumenge 17 de desembre de 2023.
  • 30è CROS CIUTAT DE CALELLA: Dissabte 13 gener de 2024.
  • 7è CROS SEMIURBÀ DE PINEDA DE MAR: Dissabte 20 de gener de 2024.
  • 3r CROS SANT CEBRIÀ: Dissabte 27 de gener de 2024.
  • CROS DE CANET 2024: Pendent data.

Inscripcions: www.gesport.cat

More in Atletisme