Connect with us

Entitats

THE CUP El torneig amb majúscules

Del 16 al 19 d’agost, el Sot del Bagueny de Sant Pol de Mar tornarà a ser seu de ‘THE CUP’, probablement el torneig de futbol juvenil més important d’Espanya. Vuit equips de primer ordre s’enfrontaran en la competició que obre la temporada

Reial Madrid, Atlètic de Madrid, FC Barcelona, RCD Espanyol, Athletic Club de Bilbao, Reial Societat, Girona i Sant Pol. Déu n’hi do… Els grans del futbol espanyol, juntament amb l’equip local, seran els protagonistes de la tercera edició de THE CUP, un torneig que en només tres anys ha aconseguit un enorme prestigi.

Els creadors i responsables de THE CUP són dos exjugadors estretament lligats a Sant Pol, Manu Campàs i Lluís Carreras. El primer, exjugador de la casa, és Màster en Gestió Esportiva pel Cruyff Institute i el segon és tota una llegenda a Sant Pol. Exjugador del FC Barcelona, Atlètic de Madrid i Mallorca entre d’altres equips, Carreras ha posat tota la seva passió i coneixement perquè THE CUP sigui tota una referència.

“Ens apassiona el futbol, estimem el futbol base i volíem fer alguna cosa diferent i que, al mateix temps, estigués lligat a Sant Pol”, explica Lluís Carreras. “Des del primer moment vam tenir molt clar que havíem d’organitzar un torneig que no existís i vam donar a la diana perquè a Espanya els grans equips juvenils, en estar dividits per zones geogràfiques i no haver-hi Copa del Rei juvenil, mai s’enfronten entre ells”, afegeix Lluís Carreras.

Passar de les paraules als fets sempre és difícil, però THE CUP va tenir des del primer moment el suport de l’Ajuntament de Sant Pol i la resposta positiva dels grans del futbol espanyol: “No és habitual en juvenils que el Barça s’enfronti al Reial Madrid o l’Atlètic, per exemple. Aquest plus fa que el torneig generi molta expectació. En quatre dies passen pel Sot del Bagueny més de 5.000 persones, entre elles prestigiosos entrenadors i molta gent vinculada al futbol”, diu Manu, que fa una observació molt adequada: “En jugar-se a finals d’agost, el torneig és tota una prova de foc per als equips, que tenen a tocar l’inici de la temporada”.

Únic en el seu gènere a Espanya, reuneix del 16 al 19 d’agost als millors equips juvenils de primer any

Manu Campás posa tot el seu coneixement i la seva empresa (Auria Sports) al servei del torneig, que requereix una important logística, com habilitar grades supletòries, muntar el village, càtering, servei personalitzat als clubs (cada un té destinat un equip de persones per atendre’ls): “Una prova inequívoca del creixement de THE CUP és que aquest any tindrem la cobertura tant de TV3 a través del canal Esport Club com de Real Madrid TV”, revela amb satisfacció Carreras.

“Estem treballant tot l’any perquè el torneig sigui un èxit i ens plantegem ampliar-lo amb la participació de grans equips internacionals”, apunta Manu qui, com Carreras, agraeix el gran suport de l’Ajuntament de Sant Pol i dels diferents espònsors que han contribuït a la gran dimensió que ha assolit THE CUP en tan sols tres anys.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats