Connect with us

Hípica

Tito Corominas Gastronomia personal i intransferible

MARESME: ELS LOCALS DEL TITO A PREMIÀ, VILASSAR I CABRERA DE MAR SÓN UN REFERENT A LA COMARCA

És un dels personatges més estimats, coneguts i admirats del Maresme. Fet a si mateix, els seus restaurants s’han convertit en catedrals de la gastronomia. Un lloc de peregrinació, per gaudir i fer tertúlia. Un apassionat, a més, del Barça, de l’hípica… i de la UE Vilassar de Mar

Quina és la seva vinculació amb el Maresme?

Quan era petit venia de vacances a l’estiu amb els meus pares. Fins que als 14 anys vaig començar a treballar els caps de setmana com a mosso de quadres en l’Hípica Can Rosell.

Un treball fantàstic…

Muntava, feia de guia i al cap de pocs anys vaig acabar preparant els cavalls pels Raids, les proves de resistència. Als 18 anys em va fitxar l’Hípica Llavaneres d’encarregat i feia classes de domatge clàssic, espanyola i també preparava els cavalls.

I ho va deixar…

Ho vaig deixar per la meva altra passió: la cuina. A casa dels meus pares sempre s’havia cuinat molt bé. I em vaig dir: “Vull obrir un restaurant on es mengi com a mi m’agradaria que em donessin de menjar”.

I va obrir el primer ‘Cal Tito’.

A Vilassar de Mar. I des del primer dia, amb la mateixa filosofia: cuinar amb el millor producte possible en peixos i mariscs.

Compra vostè mateix?

Sí, encara que tinc deu proveïdors de tot Espanya, dels tres mars (Mediterrani, Atlàntic i Cantàbric), jo cada dia estic damunt. No delego, solament en la meva filla Marina.

Encertat el nom, Tito…

Nosaltres som principalment mediterranis i això es reflecteix en la nostra cuina.

Què és el que més triomfa, el producte estrella?

Principalment la gamba, la tonyina i el musclo de roca.

Per què va obrir el segon Cal Tito, el del Tenis La Genera?

Ja fa vuit anys… Perquè a Vilassar de Mar, al costat de l’Ajuntament, no podia atendre a tots els meus clients com es mereixien. Reservava a un o dos mesos vista. Això em dolia de debò. Li explico una anècdota?

Si us plau…

El Cal Tito de Cabrera es va obrir per primera vegada quan encara estava en obres. Era el 40 aniversari de Tito Vilanova i vam improvisar un àpat per celebrar-ho. Tito era una persona extraordinària. El trobo molt a faltar!

Vostè està molt lligat al Barça…

És una altra de les meves grans passions, encara que respecto molt a altres equips, com l’Espanyol, pel qual tinc afecte. El meu cosí, Corominas, va jugar en tots dos clubs. He viatjat amb el primer equip del Barça a veure molts partits. Carlos Busquets, el pare del Sergi, per exemple, és aquest germà que jo mai vaig tenir. M’uneix una gran amistat amb altres jugadors, com Xavi, Busi, o Puyol.

I Pep Guardiola…

Certament, Pep és una persona que imposa per la seva personalitat.

Com vostè amb el seu menjar?

La meva única obsessió és ser autèntic. Ser simple en el producte, sempre el millor del mercat, però veritable, sense enganys. I procurar ser millor cada dia.

Té pensat exportar el seu model d’èxit a altres comarques?

No, el Maresme és el meu paradís. És una comarca de gent treballadora, complidora i agraïda. Som uns privilegiats per tenir el que tenim: mar, muntanya, un clima extraordinari. Què més es pot demanar?

Vostè rep a casa seva a la flor i nata  del Maresme…

I també vénen clients de moltes parts de Catalunya, resta d’Espanya i fins i tot de l’estranger. Per a mi l’important no és que vinguin, sobretot que tornin.

I ho fan encantats, Tito…. 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Hípica