Connect with us

Arts marcials

TONI AVELLANEDA – Taekwondo a les venes

Millor club d’Espanya i Premi Nacional 2018

El 5 de juliol de 2019, la Real Federació Espanyola de Taekwondo, amb l’aval del Consell Superior d’Esports, li va atorgar al Club Taekwondo Avellaneda de Premià de Mar el Premi Nacional 2018 per haver estat el club que més s’havia distingit en la promoció d’aquest esport. En aquesta mateixa gala, Antonio Avellaneda va rebre la medalla de plata al mèrit esportiu. Estem parlant d’un dels clubs i professors més importants no solament del Maresme i Catalunya, també d’Espanya.

Tota una vida dedicada al taekwondo, Toni.
De fet vaig començar als nou anys fent karate a l’Escola Sant Cristòfol de Premià, però m’avorria. Ho vaig deixar i als catorze vaig començar amb el taekwondo en el club Calzada de Mataró.

Per què aquest canvi?
El taekwondo era més espectacular, anava molt millor amb les meves característiques físiques. Era un noi amb molta velocitat, ràpid de cames, explosiu, elàstic i no em costava arribar a dalt. Per això vaig començar a destacar molt aviat. A l’any d’iniciar-me en el taekwondo ja estava competint i guanyant medalles.

“Estem parlant d’un esport molt complet i aeròbic, on prima la psicomotricitat, la flexibilitat, la resistència… i els valors”

Quin va ser el seu millor resultat?
Vaig obtenir medalles en totes les categories inferiors a nivell de Catalunya, arribant a ser el quart d’Espanya absolut. Sens dubte el meu millor triomf va ser en el Trofeu Internacional de Barcelona, on vaig derrotar al subcampió d’Europa.

És 7è Dan…
Sí, a partir del 5è Dan, els títols s’atorguen per mèrits esportius. Solament es pot arribar al novè i és competència d’una comissió de tècnics de la Federació Espanyola.

“Els premis obtinguts son un reconeixement no solament a les medalles, sobretot a una llarga trajectòria formativa en aquest esport”

Per què és bo que els nens facin taekwondo?
Per valors, com la disciplina, el respecte, la companyonia. És un esport on la figura del Mestre es respecta al màxim. A mi m’han de demanar permís absolutament per a tot. Però hi ha molt més…

Imagino…
És un esport molt complet i aeròbic, on prima la psicomotricitat,flexibilitat i resistència. Tan important és la part tècnica com la física. Avui dia tenim molta cura la nutrició i els hàbits.

El seu gimnàs és tota una referència. Com va començar aquesta aventura en solitari?
De Mataró vaig tornar una altra vegada a donar classes a Premià, al Sant Cristòfol, on vaig estar onze anys. Als 31 anys deixo de competir després de vint temporades consecutives i passo a formar part de l’equip català. Obro el meu propi gimnàs el 2008 amb molta gent a la qual ja entrenava. He arribat a tenir fins a 245 alumnes.

Toni Avellaneda pot presumir de tenir un equip de competició amb molta projecció i un gran futur

També és 5è Dan en Hapkido….
Va venir un grup de coreans a donar unes classes i fer exhibicions i em va cridar molt l’atenció. Vaig començar ja amb 30 anys. És un art marcial que reuneix molts aspectes del taekwondo, però és més defensa personal, amb escombratges, luxacions, controls de sòl… Del meu gimnàs, només competeixo jo en Hapkido. He estat set vegades campió de Catalunya i d’Espanya absolut.

Té alumnes que competeixen al més alt nivell…
Així és, Anna Casabella va ser quarta en el Mundial júnior de Tailàndia; Bryan Alcázar, cinquè del món a Taiwan i el seu germà Alan quart també en els mundials de Turquia i Azerbaidjan. En el gimnàs tenim un grup de 18 competidors amb un gran futur: Lea López, campiona de Catalunya sènior, Presentación Martínez, Mar Pérz, Mar García, Alex Zafra, María Jaén, Carlota Hidalgo, Raúl Santamaría, Tomás Güell, Vanina Gil i Charlotte.

En primer pla, Lea López, campiona de Catalunya sènior, una de les esportistes destacades del gimnàs

Què suposa per vostè i el seu club els premis rebuts per part de la Federació Espanyola?
És un reconeixement no solament a les medalles obtingudes durant aquest temps, sinó sobretot a una llarga trajectòria formativa en aquest esport. Són molts anys formant esportistes. M’encanta l’ensenyament perquè puc transmetre als meus alumnes tot el que jo he après al llarg de tots els meus anys d’experiència

Ha estat seleccionador català… i andorrà.
Si! El president de la Federació d’Andorra em va demanar que portés la seva selecció a diferents campionats del món i d’Europa i va ser una magnífica experiència.

El Maresme també exporta talent.

PALMARÈS


ENTRENADOR DEL CLUB
Cinturó negre 7è Dan de Taekwondo
Cinturó negre 5è Dan de Hapkido
✦ Entrenador nacional
Campió de Catalunya i
internacional de Taekwondo
✦ 7 vegades campió
d’Espanya de Hapkido
✦ Participació com a coach amb la selecció catalana en campionats d’Espanya
Seleccionador d’Andorra en Mundials i proves internacionals
Medalla de plata al mèrit esportiu RFEF/ CDS 2019
Premi Nacional al Millor Club d’Espanya 2019

CURRÍCULUM ALUMNES
CAMPIONATS DEL MÓN
✦ 2 quarts llocs en mundials de
Tailàndia i l’Azerbaidjan
✦ 1 cinquè lloc a Taiwan
CAMPIONATS DE L’EUROPA
✦ 1 plata/4 bronzes
CAMPIONATS D’ESPANYA
✦ 18 medalles d’or
✦ 13 medalles de plata
✦ 25 medalles de bronze
CAMPIONATS DE CATALUNYA
✦ 87 medalles d’or
✦ 54 medalles de plata
✦ 107 medalles de bronze
CAMPIONATS DE CATALUNYA CLUBS
✦ 4 ors
✦ 7 plates
✦ 9 bronzes

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arts marcials