Connect with us

Arts marcials

MARTA ALSO judoka en majúscules

Medalla de bronze Campionat d’Espanya absolut 2020

El Maresme pot presumir de comptar amb una de les millors judokes d’Espanya. La canetenca Marta Also brillant amb llum pròpia des d’edat infantil i fa escassament dos mesos es va penjar al coll la medalla de bronze en el Campionat d’Espanya: “A causa de la pandèmia, va ser una de les poques competicions que van poder celebrar-se durant l’any i quedar tercera, després de totes les dificultats per a poder entrenar, va ser una immensa recompensa”, explica Marta, que el mes d’agost complirà 25 anys.

Estava destinada a ser judoka: “El meu pare és professor de Matemàtiques en un Institut de Calella i la meva mare és professora d’Educació Física en el mateix centre. Ella va practicar judo a Arenys de Mar i es va especialitzar en aquest esport en INEFC. Encara que jo també feia natació i bàsquet, vaig acabar decantant-me pel judo, començant en el Club Judo Pineda de Mar”.

El primer gran èxit de la seva carrera esportiva li va arribar amb catorze anys: “Vaig guanyar el campionat de Catalunya cadet, classificant-me per disputar el campionat d’Espanya. Va ser quan vaig interioritzar que si continuava treballant i esforçant-me podria arribar lluny en el judo”.

Admet que el punt d’inflexió en la seva carrera esportiva el va donar quan es va posar a les ordes de Dani, del Club Judo Rei de Masnou, escola de grans judokes: “Vaig fer un salt de qualitat molt gran, passant a aconseguir molt bons resultats tant en competicions nacionals com europees”. Sens dubte, el seu gran èxit personal el va viure a Coïmbra (Portugal). En 2017 i 2018 es va proclamar campiona dels Jocs Universitaris Europeus, on van competir més de 4.000 esportistes de tretze modalitats esportives diferents.

“Quan entro al tatami desconnecto del món, m’evadeixo de tot, és com viure una vida paral·lela”

Per la Marta, el Judo és una extensió de la seva pròpia vida: “Quan entro en el tatami desconnecto del món, m’evadeixo de tot, és com viure una vida paral·lela”. En l’actualitat viu a Madrid, on treballa en un col·legi, i aviat tornarà a Canet de Mar on l’ajuntament li oferirà una recepció com a reconeixement als seus èxits esportius: “Estic molt agraïda a l’ajuntament del meu poble perquè ara mateix em brinda l’única ajuda econòmica que tinc per seguir practicant i competint”. A Madrid participa regularment en les concentracions que la selecció espanyola de judo fa en el CAR i entrena en el Club Judo Sotillo.

La Marta, que viu a cavall entre Canet de Mar i Madrid, va ser dos cops campiona d’Europa Universitària

“El futur? Vull seguir mentre vegi que continuo sent competitiva. A més de la incertesa provocada per la COVID-19, el nostre esport té una gran dificultat i és l’econòmic. Totes les despeses per poder participar en copes europees o tornejos internacionals surten de les nostres butxaques i això és molt difícil d’assumir contínuament. El meu pròxim repte serà el Campionat d’Espanya de finals d’any”, conclou Marta. Sort!

PREMIS


Marta Also Monserrat
Calella
31 d’agost de 1996

Residencia: Canet de Mar/Madrid
Estudis: INEFC (Grau CAFE/ Màster Gestió Esportiva)

Tres cops campiona de Catalunya cadet

2012
✦ 2a Campionat d’Espanya júnior
2013
✦ 3a Campionat d’Espanya cadet
2014
✦ 3a Campionat d’Espanya júnior
2015
✦ 2a Campionat d’Espanya júnior
✦ 3a Copa d’Europa júnior
2017
✦ Campiona d’Europa Universitària
2018
✦ Campiona d’Europa Universitària
2019
✦ 2a Copa d’Europa sènior
2020
✦ Tercera medalla d’or consecutiva
✦ Supercopa d’Espanya absolut
✦ 3a Campionat d’Espanya absolut

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arts marcials