Connect with us

Calella

El TRICBM de Calella, escola homologada per la Federació Catalana

Tota una referència al Maresme i a Catalunya, ja compta amb gairebé 80 integrants

ACatalunya solament hi ha quatre clubs de triatló homologats per la Federació Catalana d’aquest esport, que cada any compta amb més adeptes i que creix com l’escuma. Un d’ells és el TRICBM (Club Triatló Costa Barcelona Maresme), que té la seva seu a Calella.

Una certificació, comunicada oficialment el passat mes de novembre, que obliga els seus professors a estar convenientment titulats, dotats de l’experiència necessària i, per tant, preparats per impartir classes a la seva escola de triatló.

Precisament aquesta escola, en pocs anys, s’ha convertit en tot un referent en el Maresme en la formació de triatletes, una especialitat dura i sacrificada, però enormement satisfactòria.

Els seus dos responsables tècnics, John Galindo i Isam Mounir, són dos atletes consagrats que saben transmetre als seus pupils la tècnica i la passió del triatló. Entre nens i adults, l’escola ja té prop de 80 integrants, que van des dels 8 fins als 50 anys, perquè el triatló, malgrat el que es diu erròniament, és un esport per a totes les edats.

Un clar exponent del treball ben fet a l’escola del TRICBM és el jove atleta Nadir Bouras, un cadet que ja ha conquistat totes les proves en les quals ha competit i que està cridat a fer grans gestes en aquest esport.

Al capdavant del club està Agustí Pérez, el responsable a Espanya del prestigiós Ironman i un dels ‘alma mater’ del triatló al nostre país: “El triatló és la combinació perfecte de l’esport popular, ja que totes tres disciplines compten. El nostre club neix com a conseqüència de l’arribada del Challenge Barcelona a Calella. Eminentment com a organitzadors i col·laboradors i amb una base de triatletes de molt nivell. Hem creat un staff molt sòlid amb John Galindo i Isam Mounir amb l’objectiu de ser un dels clubs referents de triatló del Maresme i de Catalunya”.

Encara que el TRICBM existeix des de 2009, no va ser fins a 2014 quan va començar a créixer, sota la direcció de John Galindo. L’escola infantil del club es va engegar el 2016. Els entrenaments d’atletisme es duen a terme en les instal·lacions de la Muntanyeta, mentre que les de natació es fan en el CN Calella. El ciclisme, sortint des del mateix municipi per les carreteres adjacents.

El club, en tan pocs anys d’activitat, ja ha aconseguit guanyar la Copa Catalana i quedar en tercera posició en la Lliga Catalana de triatló i en la de duatló, que és carrera i bicicleta.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella