Connect with us

Arenys de Mar

Esport sense barreres per a tothom

Vehicle d’inserció social

La Fundació Esportiva Arenys de Mar, Fedamar, neix ara fa 4 anys, el 16 de desembre de 2013, per la inquietud d’un grup de persones amb l’objectiu principal de donar suport i servei esportiu a totes aquelles persones amb alguna discapacitat tant intel·lectual com física que vulguin practicar-lo.

Les persones amb diversitat funcional, són un col·lectiu amb unes necessites especials i també tenen dret a poder practicar l’esport que vulguin i a realitzar qualsevol tipus d’activitat física, ja que moltes vegades ens oblidem de facilitar la inserció social i el desenvolupament individual d’aquest col·lectiu.

L’entitat lluita principalment per una igualtat en l’esport i en la vida, a més d’innovar en nous models educatius i d’integració a través de tots els valors i virtuts humanes que aporta l’esport, com poden ser la cooperació, el treball, l’esforç i la superació.

Les persones amb diversitat funcional també tenen dret a poder practicar l’esport que vulguin

Fedamar, partint d’un equip amb moltes ganes i motivació per a ajudar a tothom que ho necessiti, s’encarreguen d’oferir aquest servei i posar a l’abast de les persones amb discapacitat, tant intel·lectual com física, tot el que es relacioni amb l’esport. La Fundació la formen principalment, el director Enric Cervera, la responsable de projectes l’Andrea Cobo i al departament d’administració la Rosa Maria Grau i en Pere Prat com a coordinador esportiu. A més cada activitat compta amb els seus monitors especialitzats en la matèria.

Actualment oferim activitats a diferents poblacions del Maresme: Canet de Mar, Premià de Mar i Mataró.

· Canet de Mar. Realitzem una activitat multiesportiva conjuntament amb la Fundació Els Garrofers, és a dir treballem les qualitats físiques i les coordinatives així com la iniciació de tots els esports.

· Mataró. Conjuntament amb l’AE Boet Mataró, equip de bàsquet a preferent, amb l’escola Maristes Valldemia un altre equip de bàsquet i tennis taula i amb l’UD Cirera un grup de futbol 7.

· Premià de Mar.  Conjuntament amb l’AB Premià i l’Associació Nens, treballem el bàsquet  amb un grupet de 10 nens i nenes.

· Arenys de Mar. Tenim la seu i la intencionalitat de fer activitats per a la població, com per exemple promocionar la boccia.

· Atletisme. L’atletisme és un esport que no el tenim focalitzat a només una població, tenim diversos esportistes que ja fan un altre esport i que esporàdicament participen a les competicions d’atletisme.

Fora del Maresme tenim diferents projectes:

· Badalona. Amb el Club Joventut Badalona tenim dos equips de bàsquet, un que competeix a la lliga preferent i un altre equip d’iniciació amb nois i noies de la ciutat.

· Granollers. Amb l’escola Montserrat Montero portem a terme 3 activitats diferents més de caràcter lúdic i social, multiesports, expressió corporal i manualitats. I d’altra banda amb el Club Bàsquet Granollers formem part de l’equip de bàsquet en cadira de rodes.

· Montornès del Vallès. Equip de bàsquet amb el Club Bàsquet Vila de Montornès, es tracta d’un grup d’iniciació que competeix a 3a divisió catalana amb molta il·lusió i energia.

· Vic. Conjuntament amb l’Associació de Discapacitats Físics d’Osona promocionem diferents activitats esportives amb els seus usuaris com és la boccia.

· Fundació Bàsquet Català. Amb ells intentem portar el bàsquet a les escoles d’educació especial de Barcelona i rodalies.

· Fundació Aito Garcia Reneses. Col·laborem amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i física.

Proposem tot tipus d’activitats esportives per a les persones amb discapacitat, la practica de l’esport que vulguin els nois i noies d’aquest col·lectiu, una inserció social i treball de valors i també la col·laboració amb qualsevol entitat interessada en el projecte amb la creació de sinèrgies per tal de fer les coses més senzilles per a tothom.

Actualment comptem amb un centenar de nois i noies que gaudeixen de les nostres activitats i tenim la intenció de seguir creixent per a poder oferir més activitats a més indrets de Catalunya. Volem fer més coses, ser capaços d’arribar a tota aquella gent que ens necessita.

Enric Cervera (Director): “La nostra principal font d’ingressos no són els usuaris, els nostres preus són molt ajustats, vivim de la solidaritat de terceres persones ja siguin ens públics o privats”

Jaume Calopa (President): “Estem molt contents de quin rumb ha agafat la Fundació, creiem que la feina que fem és bona i poc a poc estem recollint els fruits”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Mar