Connect with us

Entitats

Trikids, escola de triatló: L’art d’educar a través de l’esport

escola_triatlo_trikids

Amb quasi una dècada d’història, l’escola de triatló Trikids té una clara filosofia: l’esport és una eina indispensable de transmissió de valors i hàbits saludables i, a través de la pràctica del triatló, es formen les persones de demà. Us convidem a conèixer la història i la filosofia d’aquesta escola infantil de triatló del Maresme.

Trikids és una escola de triatló infantil, ubicada a Montgat, que va néixer el setembre de 2013 amb l’objectiu de «donar impuls a la il·lusió d’un grup de triatletes que volien donar a conèixer aquest esport a través d’una escola d’iniciació esportiva al triatló ». Aquesta creuada, liderada per l’encara president del club, Sergio del Río, s’ha consolidat i ja és una realitat. El club, nou anys després de la seva fundació, continua sent el primer i únic club de triatló infantil federat a Catalunya.

cursa_escola_triatlo_trikids
Pares i fills comparteixen la passió per aquesta disciplina esportiva.

La filosofia del club no és pas competitiva, sinó que segons Rubén Eslava, vicepresident del club i encarregat de la gestió del dia a dia, «l’objectiu principal de Trikids és difondre els valors de l’esport des de ben petits i formar futures persones adultes que apostin per l’esport i per una vida sana, tant si d’adults volen continuar fent triatló com si no».

A dia d’avui, l’escola compta amb 36 nens i nenes d’arreu del Maresme. D’aquesta xifra, 33 estan federats i, per tant, participen en competicions oficials. L’escola també compta amb 5 entrenadors i un entrenador-coordinador que s’encarrega de la distribució dels grups d’entrenament. «Acostumem a separar els grups segons l’edat, però som flexibles i tenim en compte el nivell de cadascú. D’aquesta manera, intentem que els integrants d’un mateix grup tinguin el mateix nivell perquè els entrenaments i les competicions siguin acords a tothom».

Creada el setembre de 2013, l’escola compta amb 36 nens i nenes i ha ampliat la seva oferta al pentatló modern

escola_triatlo_trikids_2022

Tot i que l’activitat principal del club sempre ha girat entorn a les tres disciplines del triatló modern (natació, ciclisme i cursa a peu), aquest any 2022 l’entitat ha ampliat els seus horitzons per oferir també als seus joves esportistes les disciplines que componen el pentatló modern, que són les següents: esgrima, natació, equitació i una prova combinada de tir esportiu i cursa a peu, anomenada «Laser Run». No obstant, l’escola no ofereix la pràctica de l’equitació. Explica Rubén Eslava que «els nens han rebut molt bé la novetat del pentatló modern, ja que s’ho passen d’allò més bé i per a ells és com un joc, però a més de jugar estan fent esport d’una manera molt completa».

Pel que fa a les instal·lacions, Trikids entrena tant al seu municipi, Montgat, com a Sant Adrià del Besòs. Comenta el Rubén que «a Montgat comptem, d’una banda, amb una pista poliesportiva, i d’altra banda amb el passeig marítim i la mateixa platja. A Sant Adrià, disposem d’hores d’entrenament a la piscina municipal». Combinant tots aquests espais, el club s’assegura poder oferir entrenaments de qualitat en totes les disciplines. «Tot i no tenir instal ·lacions pròpies, no tenim cap tipus de problema o limitació a l’hora de poder entrenar», explica el vicepresident.

escola_triatlo_trikids_

Un dels secrets més ben guardats de l’èxit de Trikids és la implicació de mares i pares amb el mateix club. D’una banda, fins a tres pares formen part de la Junta Directiva i contribueixen al bon funcionament del club. Però la implicació no existeix només a nivell institucional. «Els pares també ens ajuden molt donant exemple als seus fills i implicant-se també en les activitats esportives i les competicions en què participem», ens diu en Rubén. «Prova d’això és que, tot i ser un club bastant petit, a moltes de les proves on assistim som dels clubs amb més atletes, ja que no només hi participen els infants sinó que també ho fan els seus pares… i jo mateix! D’aquesta manera els nens reben també l’exemple positiu dels seus familiars i entenen, gràcies a ells, que l’esport es bo i divertit».

Els objectius de futur de Trikids no canvien, sinó que la intenció és continuar promovent la filosofia que han defensat fins ara: la promoció de valors i hàbits saludables a través de l’esport, en aquest cas del triatló.

More in Entitats