Connect with us

Federació Catalana de Futbol

Un triomf per al futbol inclusiu

 

‘L’enfutbola’t, futbol per a tothom’

No hi ha barreres insalvables quan la il·lusió s’oposa a la tristesa ni quan la superació venç el descoratjament. L’esport, una vegada més, és el vehicle que millor integra les persones i els permet demostrar-se a elles mateixes que els límits no existeixen

El passat 18 de juny, a les magnifiques instal·lacions esportives de Premià de Dalt, es va viure un esdeveniment extraordinari, la primera jornada dedicada al futbol de discapacitats psíquics i físics, una activitat pionera a Catalunya organitzada per l’FCF a través de la seva Fundació i que va ser un gran èxit de participació i organització. Un altre motiu d’orgull per al Maresme que l’FCF haguès escollit Premià de Dalt per dur a terme aquesta acció d’integració i esport en estat pur.

La Fundació de la FCF va organitzar a Premià de Dalt la primera jornada de futbol per a discapacitats psíquics i físics

Va ser una jornada per gaudir i per  trencar falsos tòpics sobre el futbol de discapacitats. Durant tot el dia, fins a 28 equips van disputar un total de 42 partits en què el menys important va ser el resultat i que van fer passar-s’ho d’allò més bé a jugadors, tècnics i aficionats. La jornada, a més, va incloure un partit d’exhibició, que va aixecar gran expectació, entre els equips de futbol de cecs totals del Gimnàstic de Tarragona i el Reial Madrid. Tot plegat va servir per demostrar que el futbol és un esport apte per a tothom, sense barreres de cap mena.

Aquesta jornada ludicoesportiva pretén seguint definint la línia d’actuació de la Fundació de l’FCF, que se centra en incentivar la pràctica esportiva, i més concretament a aconseguir que aquests joves no només entrenin, sinó que també disputin partits de futbol de manera regular, i demostrar l’ajut que pot oferir la Fundació de l’FCF en resposta a les necessitats de la societat. Per animar al màxim nombre possible d’equips a participar a l’Enfutbola’t, la Fundació va finançar els desplaçaments amb autobús, així com el dinar i l’avituallament a tots els participants.

Tot plegat va servir per demostrar que el futbol és un esport apte per a tothom, sense barreres de cap mena

Els més de 350 participants, d’edats compreses dins un ventall molt ampli que va anar des dels 8 fins als 56 anys, van arribar d’arreu de Catalunya per participar d’aquesta diada, dividits en 6 grups.

Atesa la importància de l’acte i la tasca que fa la Fundació de l’FCF, el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, va estar acompanyant al president de la Fundació, Pere Guardiola, durant la jornada; així com el vicepresident de la Fundació de l’FCF i directiu Albert Garrofé; el patró de la Fundació, Joan Manuel Carreras; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle; el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho; la subdelegada del Barcelonès, Maria Jesús Mateo; el president del Club Esportiu Premià de Dalt, Toni Díaz; l’alcalde de la localitat, Joan Triadó; i el regidor d’esports i urbanisme, Toni Losan; el president de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, Manel Eiximeno; el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carlos Muñoz i la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a disminuïts psíquics, Marina Gómez, entre d’altres. •


EQUIPS PARTICIPANTS

AMPANS-UE BALCONADA ‘A’

FS CASTELLAR

AMPANS-UE BALCONADA ‘B’

UD CIRERA

EUROPA ACIDH ‘A’

SELECCIÓ ACELL

CFS CIUTAT DE MATARÓ ‘A’

CLUB ESCOLA CAN MIR-RUBÍ

CFS CIUTAT DE MATARÓ ‘B’

INSERCOR-UE CORNELLÀ

EUROPA ACIDH ‘B’

SELECCIÓ FCECS

EF VILADECAVALLS

CRE-ONCE BARCELONA

AT MASNOU

ATLETISME GARROTXA GROC

AMICS RCD ESPANYOL

SELECCIÓ FECPC ‘B’

ESCUELA PACO SEDANO

UE SANT JOAN DESPÍ-TASTIDIS

FUTSAL SANT JOAN DE VILASSAR

ESCOLA VERGE CINTA SOMRIU

PIBODY-UE BALAFIA

INFANTIL PREMIÀ DE DALT CE

SELECCIÓ FECPC ‘A’

JERONI OLÍMPIC MÓRA D’EBRE

TLETISME GARROTXA BLAU

CAR-UE TONA

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol