Connect with us

Clubs

Rem Mataró guanya la IV Lliga de Batel i la Lliga de Llaüt

El Rem Mataró, entitat presidida per Toni Dorda, està vivint un 2023 per emmarcar. L’entitat, amb més de 190 socis, amb quatre tripulacions de competició i 15 tripulacions de rem lúdic, tot just ha guanyat la IV Lliga Catalana de Batel a càrrec del seu equip sènior femení a Lloret de Mar, on es va disputar l’última prova d’aquesta modalitat de rem.

El batel és una embarcació molt tècnica a causa de la seva lleugeresa, en la qual només remen quatre persones que han de sincronitzar-se molt bé per poder obtenir una bona remada. Es tracta d’una regata molt particular, ja que es fa en mar obert contra el costum general de remar en batel en aigües tranquil·les de port.

Setmanes desprès va tenir lloc al Canal Olímpic de Castelldefels l’última regata de la Lliga Catalana de Llaüt. Després de cinc jornades disputades en diversos formats, tant entre les onades de la platja com en riu o en aigües tranquil·les de port, els vogadors i vogadores d’arreu de Catalunya tenien una última oportunitat per demostrar el treball fet al llarg de la temporada. Rem Mataró arribava a la cita amb possibilitats serioses per a les cinc tripulacions inscrites, que van fer un gran paper complint totes les expectatives.

L’equip sènior femení s’ha imposat en les sis proves de la Lliga Catalana de Llaüt i revalida el títol de l’any passat

En categoria absolut femení, les noies de l’equip A van tornar a guanyar i es van endur una lliga perfecta, on compten les seves participacions per victòries. Això suposa revalidar un títol que l’any passat ja va tenir gravat el nom de Mataró.

En absolut masculí, els nois de Mataró van aconseguir la tercera posició de la regata. Aquesta posició els deixa quarts de la lliga. En veterà femení, les vogadores van aconseguir la victòria en la regata, la qual cosa suposa pujar al podi de la lliga en tercera posició. Per la seva part, el veterà masculí va assolir una molt bona quarta posició i els deixa a la sisena en la classificació general.

Rem Mataró va classificar entre els quatre primers a totes cinc tripulacions inscrites en les seves respectives categories, demostrant que és un club gran de Catalunya. Les tripulacions del Rem Mataró tornaran a l’aigua en el Campionat de Catalunya de Llaüt, que tindrà lloc a Banyoles aquest 7 de maig.

Rem Mataró es va crear el 2006 com a secció de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, una de les associacions culturals més consolidades de la ciutat. A causa dels èxits acumulats i el creixement en massa social, a partir del 2017 la secció de rem de la colla castellera es constitueix com a entitat independent en el Club Rem Mataró. Des de llavors, ha experimentat un creixement imparable tant a nivell d’èxits esportius com a nivell de repercussió en xarxes socials i increment de nombre de socis.

PALMARÈS REM MATARÓ

  • Campiones de lliga de Llaüt 2016, 2018, 2019, 2020, 2022 Absolut femení
  • Campiones de Catalunya de Llaüt 2015, 2022 Absolut femení 2017 Veterà femení
  • Campionat d’Espanya de Llaüt 2022 Bronze Absolut femení
  • Lliga Catalana i Campionat de Catalunya de Batel 2023 Absolut femení

More in Clubs