Connect with us

Ajuntaments

ULISSES FEST Música, gastronomia, cultura… i esports

El festival de referència del Baix Maresme

El festival de referència del Baix Maresme, PREMIÀ DE DALT – ULISSES FEST ha tornat amb una 5a edició que ha estat excepcional. Els veïns i veïnes de la vila i el nombrós públic d’arreu que l’han visitat, han valorat la proposta amb una nota molt alta. El festival que reivindica la cultura i el patrimoni, la restauració i el comerç km 0, l’esport i la vida saludable com a estil de vida en un entorn privilegiat, ha proposat actuacions de músics catalans i espectacles de primer nivell com Quim Masferrer, Suu, Miki Nuñez, Guille Milkyway, David Ros, Mertixell Neddermann, The Summer Lovers i en la sessió per a infants El Pot Petit i el teatre musical Ulisses al Palau de Circe de Cia. Kamaleònics, ha estat un aparador, que segur, ha posat a Premià de Dalt en el mapa com a destí a visitar, tastar i gaudir.

La competició esportiva passa per Sant Mateu, un dels espais naturals més bonics del Maresme. A baix, cartell d’entrada al festival

La proposta ha vingut acompanyada de restauració de proximitat amb tretze propostes diferenciades, un Ulisses Market liderat per l’Associació El nostre Comerç i de les proves esportives de referència Ulisses Atac dues curses en una, una cronoescalada i un descens vertiginós i de l’Ulisses Kids curses per als més petits, de sis a dotze anys. Enguany el festival Ulisses Fest ha transcorregut al Parc de Can Verboom i ha treballat amb els valors de la sostenibilitat, la seguretat i la llibertat.

Enguany el festival Ulisses Fest ha treballat amb els valors de la sostenibilitat, la seguretat i la llibertat

Respectant les mesures covid, preus populars i l’aforament marcat de 1.200 persones per sessió, el festival s’ha repartit en diferents ambients, terrasses i zones diferenciades de restauració i concert, on tothom ha pogut tenir l’espai necessari per poder gaudir d’una experiència única i segura. Enguany un photocall gegant i un espai de columnes sostenibles, que reivindicaven el patrimoni local, et donaven la benvinguda com si fossis l’heroi Ulisses tan vinculat a Premià de Dalt, ja que la vila compta amb una joia arqueològica única al món “El Plat d’Ulisses“, un plat de ceràmica sigil·lada, trobat precisament a Can Verboom, que data d’entre la 2a meitat del s. IV i la 1a del s. V dC, i presenta una singular decoració amb escenes de l’Odissea d’Homer.

L’Ulisses Kids és l’experiència d’iniciació esportiva per als nens i nenes de Premià de Dalt i rodalia

Concretament, Ulisses en el palau de Circe i el Vaixell d’Ulisses atacat per la serp Escil·la i temptat per les sirenes. La frase de la primera nit, la va dir en Quim Masferrer en l’espectacle i tret de sortida de l’Ulisses Fest: “Si a partir d’un plat, a Premià de Dalt, han muntat tot això, imagina’t si troben tota la vaixella”. I la frase resum, la va dir el regidor de Promoció de la Vila, Carles A. Medina, responsable del festival: “Hem demostrat que la cultura és segura… i com necessitàvem tornar a retrobar-nos per gaudir plegats”.

El festival reivindica la cultura, el patrimoni, la restauració, el comerç km 0, l’esport i la vida saludable com a estil de vida en un entorn privilegiat 

L’Ulisses atac és una prova en forma de cronoescalada i descens, una lluita contrarellotge que premia els valors de l’esforç i la superació personal. Una cronoescalada amb 3,4 km i + 400 m de desnivell i un descens amb 4,3 km i 400 m de desnivell. La suma dels millors temps de les dues curses, compten amb el Premi Especial Ulisses, que corona amb branques d’olivera, com feien a l’antiga Grècia amb els seus atletes, a les guanyadores i als guanyadors.

L’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, i el regidor d’esports, Juli Giner, van lliurar els premis a les guanyadores i guanyadors de la cursa.

El pòdium d’enguany ha estat, Premi especial Ulisses femení: Marta Berrocal Benedicto. Premi especial Ulisses masculí: Oriol Forn Nadal. Cronoescalada femenina general: 1a Marta Berrocal Benedicto, 2a Anna Roca Codina i 3a M. Helena Gaeta Monleón. 1a Sub. 23: Mariona Milan Pàmies i 1a Veterana: Aida Martinez Fajarnes. Cronoescalada masculina general: 1r Oriol Forns Nadal, 2n Lluís Barbé Llagostera i 3r Albert López i Font. 1r Sub. 23: Òscar Gámez i 1r Veterà: Abel Bolance. Descens femení: 1a Marta Berrocal Benedicto, 2a Teresa Milan i 3a Adelaida Perez Raymi. 1a Sub. 23: Mariona Milan Pàmies i 1a veterana: Aida Martinez Fajarnes. Descens Masculí: 1r Lluc Montull, 2n Tomas Domínguez, 3r Lluís Barbe Llagostera. 1r Sub. 23: Òscar Gamez Espi i 1r Veterà: Abel Bolance.

Naturalesa i esport van de la mà

La cursa Ulisses Kids, on tots els infants guanyen i tenen diploma i bossa de corredor, va fer saltar el somriure de familiars i amics i alguna llàgrima d’emoció, al veure a les nenes i nens participants com superaven els obstacles i recorregut de les diferents curses per edats.

A Premià de Dalt han posat el llistó molt alt de nou amb l’Ulisses Fest 21, però com a vila saludable i esportiva que són, segur que l’any vinent, en la seva sisena edició, tornaran a fer-ho!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments