Connect with us

Motor

Entrevista a Joan Pedrero des del Rally Dakar 2023

El mes de gener és sinònim de Rally Dakar, la prova de motor més dura del planeta. Un any més, la prova s’està disputant a l’Aràbia Saudita, en una edició que els participants ja destaquen com la més exigent dels darrers anys.

Un dels pilots que mai poden faltar en aquesta cita és en Joan Pedrero, el “gegant de Canet de Mar”. El maresmenc afronta el seu quinzè Dakar en moto, i per a celebrar aquesta efemèride, ha decidit fer-ho d’una manera molt especial, competint en la categoria “Original by Motul”, com explica en aquesta vídeoentrevista realitzada pel canal Atracción360 des del propi bivac de la prova.

“Original by Motul” és el nom que rep la categoria que agrupa tot allò que significa l’essència Dakar des de la seva creació al desert d’Àfrica ara fa més de 40 anys: solitud, esforç, patiment i autosuficiència. En aquesta categoria, el pilot es desplaça sol a la competició, sense mecànics ni altres suports. Això significa que la seva feina no acaba quan arriba al final de l’etapa, perquè en aquell moment l’espera una altra tasca bàsica, la de revisar la moto i preparar-la per a l’etapa següent, sense cap ajuda externa.

Explica Joan Pedrero que després de tants anys competint sempre en equips oficials, aquesta vegada li venia molt de gust fer un canvi de xip i competir tal com ho va fer en les seves primeres participants, quan encara era fora de l’òrbita dels equips “factory”.

El de Canet és un pilot que també domina la mecànica, això li està permetent realitzar una gran cursa a bord de la seva KTM 450. Explica en aquesta entrevista que després de cada etapa arriba el moment de revisar l’estat de les rodes, frens i llandes, substituir el filtre de l’aire i, en general, fer un repàs diari dels ajustos de la moto i els cables, tot buscant peces que puguin haver quedat malmeses després de l’etapa.

Una forma pura i sense pressió que diu Pedrero que està gaudint com mai.

More in Motor