Connect with us

Sant Andreu de Llavaneres

X Olimpíades populars de Sant Andreu de Llavaneres

Un poble unit per l’esport

Sant Andreu de Llavaneres ha viscut amb intensitat i una gran participació (prop de 500 esportistes de totes les edats), del 28 de juny fins al 7 de juliol, la desena edició de les Olimpíades Populars que es van posar en marxa el 1984 i que s’organitzen cada quatre anys. L’edició de 2020 no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia de la COVID.

DEESSA I PEVETER

La cerimònia inaugural, que obria els deu dies de competicions, va ser molt emocionant, demostrant que tot el poble és una pinya. La deessa va arribar amb la flama a la platja de Llavaneres gràcies a l’equip de rem del CN El Balís. Després, esportistes representant diferents clubs del municipi, van pujar la torxa pel passeig de la Riera fins al parc del Primer d’Octubre, on es va encendre el peveter (a càrrec de Joan González) i on va haver-hi actuacions de diferents grups musicals i de dansa.

Com va assegurar l’alcalde, Àlex Neira, després de l’encesa del peveter: “Les Olimpíades són un gran mèrit col·lectiu. Competim, amb respecte, i sobretot construïm, barri a barri, el poble fort i unit que volem”. Així ha estat, perquè la implicació de tot el teixit esportiu local, conjuntament amb la Comissió Olímpica, Policia Local, l’ADF Serralada de Montalt, i la Regidoria d’Esports de Llavaneres, han resultat decisius per viure un esdeveniment únic.

BARRIS

La competició es va dur a terme per barris, distribuïts en set zones en total: Can Sans; Sant Pere i El Balís; Montalt, Catà i Grup Betlem; Centre; Avall, Matas i Can Amat; Canafort i El Puntó i finalment Bell-Aire i Ametllareda. Els esportistes de cada barri es diferenciaven pel color de la samarreta.

COMPETICIONS

Per equips, es podia competir en Bàsquet 3×3, Cursa d’Orientació, Futbol 7, Futbol Sala i Pàdel Surf. Per parelles, els esports eren Bàsquet Two, Ball, Caiac, Caminada Nocturna i Pàdel. De forma individual teníem Atletisme, Bicicleta de muntanya, Crossfit, Cursa d’obstacles, Dòmino, Escacs, Handbol, Lluita, Natació, Patinatge, Petanca, Pitch and Putt i Tennis taula.

En total es van disputar 20 especialitats esportives diferents.

La cloenda va ser una gran festa on tots els participants, voluntaris i organització van cantar l ‘Amics per sempre’

INSTAL·LACIONS

L’Ajuntament va posar totes les instal·lacions esportives i altres espais públics per al bon desenvolupament de les Olimpíades, i algunes de titularitat privada que es van sumar a la gran festa esportiva popular.

Les Olimpíades es van disputar al Camp de Futbol Municipal, Pavelló Municipal, Casal de la Gent Gran, Passeig de Jaume Brutau, Institut Llavaneres, plaça de la Vila, Parc de la Llorita, Parc de Ca l’Alfaro, Pàdel Park Llavaneres, Parc de Sant Pere, Escola de Golf HCP1, Club Nàutic El Balís i la Piscina Municipal. Hi va haver proves esportives a partir de dos anys i sense límit d’edat, i també per a persones amb diversitat funcional.

CLOENDA

Per tancar les Olimpíades, diumenge 7 de juliol va tenir lloc la cerimònia de cloenda, amb una gran festa popular al Parc de Ca l’Alfaro, on es va fer entrega de medalles d’algunes modalitats pendents, com la cursa d’orientació o la marxa nocturna.

L’alcalde, Álex Neira, i el regidor d’Esports, Carles Canals, van agrair a tots la seva implicació. A dalt de l’escenari van protagonitzar la gran foto, tots els participants i voluntaris units cantant ‘Amics per sempre’.

More in Sant Andreu de Llavaneres